• Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

    Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

    Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в ИТ сектора в България е над 25%, сочат данни на икономическото министерство

    Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

    Бизнесът на DXC Technology у нас вече има 3500 служители. На официална церемония министърът на икономиката Емил Караниколов връчи грамота на 3500-ия служител на американската компания. Амбициите на ИТ корпорацията са да удвои екипа си у нас до 7000 човека през следващите 4 години.

    Икономическият министър подчерта, че  икономическата политика на България дава приоритет на разширяването  на сектори като информационни и комуникационни технологии, екологични технологии и иновации.

    По думите на Караниколов, в сектор „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ)” разполагаме с добри специалисти и един от приоритетите на правителството е да се привлекат повече инвестиции. „Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в сектора за последните 10 години е над 25%, като последните данни възлизат на 1.14 млрд. евро“, посочи ощи министър Караниколов.

    Икономическият министър подчерта също, че българското правителство ще продължи да работи за поддържането на макроикономическа и фискална стабилност като първостепенен приоритет.

     

    Снимка: Министерство на икономиката

    IT Емил Караниколов DXC Technology

    Оценка на новината

    5.00