• Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

  Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

  Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в ИТ сектора в България е над 25%, сочат данни на икономическото министерство

  Американската компания DXC Technology вече е с 3500 служители у нас

  Бизнесът на DXC Technology у нас вече има 3500 служители. На официална церемония министърът на икономиката Емил Караниколов връчи грамота на 3500-ия служител на американската компания. Амбициите на ИТ корпорацията са да удвои екипа си у нас до 7000 човека през следващите 4 години.

  Икономическият министър подчерта, че  икономическата политика на България дава приоритет на разширяването  на сектори като информационни и комуникационни технологии, екологични технологии и иновации.

  По думите на Караниколов, в сектор „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ)” разполагаме с добри специалисти и един от приоритетите на правителството е да се привлекат повече инвестиции. „Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в сектора за последните 10 години е над 25%, като последните данни възлизат на 1.14 млрд. евро“, посочи ощи министър Караниколов.

  Икономическият министър подчерта също, че българското правителство ще продължи да работи за поддържането на макроикономическа и фискална стабилност като първостепенен приоритет.

   

  Снимка: Министерство на икономиката

  IT Емил Караниколов DXC Technology

  Оценка на новината

  5.00