• България с оферта към „Хюндай” за инвестиция в автомобилостроенето

    България с оферта към „Хюндай” за инвестиция в автомобилостроенето

    Възможно е у нас да дойдат инвестиции от Южна Корея в производството на батерии, акумулатори и иновации, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на официално посещение в Южна Корея

    България с оферта към „Хюндай” за инвестиция в автомобилостроенето

    Министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в Южна Корея, е връчил оферта на „Хюндай” за инвестиция в България, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.  Борисов отбеляза, че решенията в „Хюндай“ се взимат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите. „Но и сега правим доста неща за „Хюндай“ в България“, допълни министър-председателят.

    „България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“, коментира министър-председателят в Сеул възможно бъдещо сътрудничество с компанията „Хюндай“. По-рано Борисов посети и Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group”.

     „Те бяха в България, ние – тук“, заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая „се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. Заради продължаващите с „Фолксваген” преговори, навсякъде в света са чули за страната ни, каза още премиерът Борисов.

    Възможно е към нас да потекат южнокорейски инвестиции инвестиции в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от следващата година ще е в България, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

    Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма“, добави българският министър-председател. 

    преговори инвестиции Южна Корея Бойко Борисов автомобилостроене Хюндай Фолксваген туризъм

    Оценка на новината

    0