• Тенденцията за възход на световните пазари се запазва

    Тенденцията за възход на световните пазари се запазва

    Търговската война между САЩ и Китай продължава даоказва силно въздествие върху развитието на световните пазари

    Тенденцията за възход на световните пазари се запазва

     

    Въпреки икономическите проблеми в глобален мащаб, световните пазари демонстрират затвърждаване на тенденцията да се движат във възходяща посока. Ключов фактор, който оказва влияние върху тях безспорно е  продължаващата търговската война между САЩ и Китай. Такова е становището на Кристиян Фезелов, който е рисков анализатор в Капман Асет Мениджмънт

    Той изказа мнение, че се прогнозира по време на четвъртото тримесечие на 2019 година, БВП на САЩ да не отговори на очакванията на специалистите.

    Фезелов счита, че в сектора на технологиите влиянието на Microsoft и Qualcomm ще бъде изключително силно и ключово.

    По отношение на петролния сектор, експертът коментира, че прогнозите сочат бъдещо нарастване на стойността на акциите на компанията Exxon Mobil.

    Фезелов не пропусна да отбележи, че най-големите и водещи пазара в Европа - германският и френският, отчитат ръст на основните си индекси. Според него обаче ситуацията на облигационния пазар е сложна.

    "За тези две години, откакто трае търговската война между САЩ и Китай, по прогнози на американската статистика Китай губи около 600 млрд. долара, докато загубите на САЩ възлизат на около 180-220 млрд, т.е съотношението е 3:1. Второто е, че САЩ не искат да допуснат изпреварване в развитието на wifi технологиите в Китай да е по-добро от тяхното".

    Експертът обясни, че черното злато- петролът към момента е под нивото на съпротива, а запасите през последната седмица леко са се увеличили.

    Относно златото, той коментира, че благородбият метал е претърпял корекция и сега е в ценовия диапазон на 1450-1460 долара за тройунция. При него обаче отворените позиции не се понижават, точно обратното.

    петрол ръст икономика БВП злато световни пазари търговска война между САЩ и Китай възход

    Оценка на новината

    0