• Германия отлага данъка върху бирата по време на пандемията

    Германия отлага данъка върху бирата по време на пандемията

    Berlin (dpa) -Германското правителство се стреми да даде на пивоварните по-голяма финансова свобода по време на пандемията от коронавируса, като им дава възможност чрез отсрочване на годишния данък върху бирата.

    Германия отлага данъка върху бирата по време на пандемиятаBeer

    "За да се подобри ликвидността на пивоварните в настоящата трудна ситуация и да се защитят работните места, Федералното министерство на финансите и държавните колегии се споразумяха, че данъкът върху бирата може да бъде отложен", заяви говорител на Федералното министерство на финансите пред dpa.

    Заявленията за отсрочване на данъка могат да бъдат подадени в митническите служби до 31 декември 2020 г. за вече дължими данъци или за данъци, които са дължими преди тази дата, казаха от министерството.

    "Митнически служби са за това пивоварните да избегнат ненужни затруднения. Начисляването на лихви по отлагането може да се откаже като правило", заяви говорителят на министерството.

    Германската асоциация на пивоварите нарече опцията за отлагане важен сигнал за индустрията, която е под голям натиск.

    Много пивоварни се сблъскали с финансови проблеми заради пандемията от коронавирус, тъй като износът в голяма степен е преустановен, събитията са отменени и ресторантите е трябвало да затворят.

    Стандартна щайга с 20 половин литрови бутилки бира ще бъде таксувана 0,94 евро (1,02 долара) данък бира, според информация от търговското издание "Lebensmittel Zeitung".

    Данъкът върху бирата се плаща на федералните обасти, а плащанията от 2019 г. се очаква да възлязат на около 650 милиона евро (703 милиона долара), според данни на финансовото министерство.

    Германия пивоварна отмяна на данък пандемия 2020

    Оценка на новината

    5.00