• Октоберфеста в Германия е отменен заради коронавируса

    Октоберфеста в Германия е отменен заради коронавируса

    Наред със събития, забранени поне до края на август, Мюнхенският Октоберфест се превърна в последната жертва на блокирането. Въпреки че планира да започне на 19 септември, най-големият бирен фестивал в света няма да се състои тази година.

    Октоберфеста в Германия е отменен заради коронавирусаОктоберфест

    От музикалните фестивали до големите спортни събития, продължаващата пандемия COVID-19 предизвика огромна вълна от безпрецедентно отменяне на събитията по целия свят - и германският Октоберфест не е изключение.

    Последните мерки срещу пандемията в Германия сега включват и забрана на големи публични събития до 31 август. Въпреки че Октоберфеста трябваше да започне след края на тази дата, държавният премиер на Бавария заяви във вторник, че фестивалът няма да се състои тази година.

    "Въз основа на сегашната ситуация не мога да си представя, че такова мащабно събитие дори би било възможно по това време", каза Маркус Содер пред журналисти. Той добави, че той и кметът на Мюнхен са взели заедно решение да го прекратят.

    Преди две седмици продавачите на Октоберфест вече живееха с идеята да проведат мини-Октоберфест - такъв, който да бъде отворен само за местните жители в Мюнхен и околния регион. Предложението не успя да събере популярност сред общинските служители в Мюнхен и те отхвърлиха идеята.

    Октоберфест е най-големият бирен фестивал в света и ежегодно привлича 6 милиона души до град Мюнхен.

    Тазгодишните празненства трябваше да започнат на 19 септември и да продължат до 4 октомври.

     

    Мюнхен пандемията COVID-19 Октоберфест бирен фестивал музикални фестивал

    Оценка на новината

    0