• Възобновяват се шофьорските курсове

    Възобновяват се шофьорските курсове

    Първо възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а от 11 май 2020 г. и практическите изпити

    Възобновяват се шофьорските курсовеDriving_schools

    На 4 май се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 г. и изпитите по практика. Това стана ясно след днешната среща на транспортния министър Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка. На срещата стана ясно, че 18 май се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове, ако ситуацията позволява това.

    „За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС в агенция „Автомобилна администрация“ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици“, заяви министър Росен Желязков.

    Той посочи, че целта е изграждането на ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система. „За излизането от трудната ситуация са нужни общите усилия на администрацията и на бранша, затова оставаме в постоянен диалог, тъй като в този момент с конфликтност и противопоставяне нищо градивно няма да постигнем“, категоричен бе Росен Желязков.

    обучение шофьорски курсове министър на транспорта учебни центрове

    Оценка на новината

    0