• Големите офиси могат да останат в миналото след края на пандемията, предизвикана от коронавируса

    Големите офиси могат да останат в миналото след края на пандемията, предизвикана от коронавируса

    „Идеята за накараш 7000 души да влязат една сграда, може да остане в миналото“, казва шефът на Barclays Джес Стейли

    Големите офиси могат да останат в миналото след края на пандемията, предизвикана от коронавирусаBarclays

    Шефът на Barclays Jes Staley твърди, че големите офиси може да останат в миналото, тъй като компаниите се адаптират към социално дистанциране и работа от разстояние заради блокирането, породено от Covid-19.

    Г-н Стейли, които се свързва със серия от скандали, в сряда съобщи още една лоша новина, че печалбите на Barclay са намалели с 42 % за първите 3 месеца на година.

    В разговор с анализатори, след обявяване на разочароващите резултати, г-н Стейли каза на репортери, че вирусът също така ще промени начина, по който Barclays използва своите офиси и клонове.

    „Ще намерим начини да работим с повече дистанциране за много по-дълъг период от време“, каза той, като предположи, че Barclays би могъл да ни създаде клоновата мрежа като център за работници в кол центъра или за инвестиционно банкиране.

    „Ще има дългосрочна корекция на нашата стратегия с оглед местоположение“, каза г-н Стейли пред репортери. „Идеята за вкарване на 7000 души в една сградата може остане в миналото.“

    Barclays трябва да започне отваря отново на офисите си в Хонконг и след това в Азия.

    „Това ще се случи за доста дълъг период от време“, каза той.

    Дори когато бъдат прекратени ограничителните мерки в Обединеното кралство, практиките за социално дистанциране ще създадат практически ограничения за броя на работниците, които ще могат да се върнат в своите офиси.

    „Колко души могат да работят в тази сграда, ако има ограничение само двама души наведнъж да ползват един асансьор? Това е нещо такова."

    Г-н Стейли прогнозира, че правителствата могат да продължат по-дълго своите пакети от подкрепа на икономиката и за подпомагане на бизнеса и домакинствата. Обединеното кралство е обещало 330 милиарда британски лири бизнес заеми от страна на правителството, но само малка част засега е достигнала до фирмите.

    Малките предприятия могат да кандидатстват по схемата за отпускане на заем от обичайните си кредитори от понеделник с възможност за заеми, които да ги върнат в нормалното им състояние до 50 000 паунда.

    Много собственици на фирми се оплакват, че кандидатурите им за заем за били отхвърлени без конкретна причина от банката. Други трябваше да попълнят купища от документи или да чакат дълго време за отговор на заявлението си от страна на банката.

    Г-н Стейли каза: „Ние приветстваме програмите за подкрепа на бизнеса от страна на правителството и Bank of England и сме въвели допълнителни мерки, за да подкрепим британските компании.“

    Той добави, че Barclays е отпуснала 737 млн. паунда. Освен това са одобри над 238 000 ипотечни и кредитни плащания, а шест милиона клиенти не плащат такси за лични или бизнес овърдрафти.

    „Очакваме, че всички тези мерки ще помогнат за ограничаване на икономическото и социалното въздействие на пандемията“, каза главният изпълнителен директор.

    Barclays подкрепа на бизнеса Bank of England социално дистанциране Обединеното кралство

    Оценка на новината

    5.00