• Рязък спад в производството през април, но не толкова, колкото се очакваше

    Рязък спад в производството през април, но не толкова, колкото се очакваше

    Спадът в производството на САЩ достигна през април до най-лошото си ниво от 11 години насам, въпреки че спадът не e толкова голям, колкото прогнозираха икономистите.

    Рязък спад в производството през април, но не толкова, колкото се очаквашеManufacturing
    • Спадът в производството на САЩ достигна през април до най-лошото си ниво от 11 години, въпреки че спадът не беше толкова голям, колкото прогнозираха икономистите.
    • Производственият индекс ISM падна до 41,5, което е по-добре от оценките на Уолстрийт за спад до 35, но в сравнение с март 49,1, беше отчетен рязък ръст надолу. Мярката отчита процента на фирмите, при които се очаква разширяване, така че отчитането под 50 показва свиване.

    Докато почти всяка категория показва рязко понижение, общият индекс бе по-висок от запасите, което показа отчитане на 49,7 - с 2,8 процентни пункта спрямо показанията през март - и 11-пунктов скок в доставките на 76 до 76.

    Новите поръчки бяха на 27.1, с 15.1 пункта надолу, докато производството падна до 27.5, спрямо 20.2 пункта спрямо месец по-рано. Индексът на заетостта се понижи до 27,5, спад от 16,3 процентни пункта и отразяващ над 30 милиона искания за обезщетения за безработица през последните шест седмици.

    Индексът на цените също падна, падайки с 2 пункта до 35.3.

    Имаше и отделна новина, която беше по-добра от очакванията: разходите за строителство се повишиха с 0,9% през март спрямо прогнозите за спад от 3,2%.

    От страна на производството обаче настроението като цяло беше понижено. Коментарите на респондентите в изследването, проведено от ISM показват силно отрицателни настроения относно техните перспективи, тъй като САЩ продължават да прилагат, наложените от правителството мерки, за да овладеят епидемията от коронавирус.

    COVID-19 унищожи нашия пазар и нашата компания. Без пълно възстановяване много скоро и някаква помощ, опасявам се за способността ни да продължим операциите си“, заяви респондент в минералната индустрия.

    Уолстрийт Covid-19 ISM

    Оценка на новината

    0