• От 13 май се възстановява вътрешния туризъм

    От 13 май се възстановява вътрешния туризъм

    Началото ще бъде поставено с поетапно отваряне на къщите за гости и малките хотели, при спазване на санитарните мерки. Големите хотели трябва да преценят дали могат да спазят всички мерки.

    От 13 май се възстановява вътрешния туризъмTourism

    На 13 май се възстановява вътрешния туризъм, обяви по националната телевизия ресорният министър Николина Ангелкова.

    От тази дата отпада забраната за пътуване в страната с цел туризъм. Началото ще бъде поставено с поетапно отваряне на къщите за гости и малките хотели, при спазване на санитарните мерки. Големите хотели трябва да преценят дали могат да спазят всички мерки.

    По отношение безплатните чадъри и шезлонги по плажовете Ангелкова каза, че някои концесионери и наематели вече са платили таксите си и ще бъде трудно всичко да бъде безплатно, с оглед да бъдат осигурени и новите санитаро-хигиенни изисквания, и безопасността. Концесионерите искат индивидуален подход за всеки един плаж, каза Ангелкова и изрази очаквания чрез диалог да бъде намерен баланс в исканията.

    Засега обаче няма яснота кога страната ни ще започне да приема чуждестранни летовници. Много важно е да знаем кога другите държави ще отворят границите си за туристически пътувания. Очакваме следващата седмица ЕК да излезе с пакет с препоръки по отношение сектор “Туризъм“, каза още министър Ангелкова. Тя обяви, че до момента няма фалирали туроператори.

    туризъм Николина Ангелкова туроператор

    Оценка на новината

    0