• Марешки подкрепя идеята за държавни бензиностанции, но се страхува тя да не се побългари

    Марешки подкрепя идеята за държавни бензиностанции, но се страхува тя да не се побългари

    Според него с броя на бензиностанциите, с които разполага, държавата може да постигне ефекта, който очаква - намаляване на цените, изсветляване на бизнеса и прибиране на повече данъци.

    Марешки подкрепя идеята за държавни бензиностанции, но се страхува тя да не се побългари

    Бизнесменът е учуден от новината, че държавата ще прави, бензиностанции, тъй като това е била негова идея, когато е влязъл в парламента.

    "Не е ясно как ще работи, за да се справи с проблема с горивата. Подкрепям тази идея, но ме е страх да не се побългари“. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на „Воля“ и бизнесмен Веселин Марешки.

    Той изрази притеснение, че заради случаите през годините, в които е станало ясно колко лесно е да подкупиш чиновник и да се създаде удобен закон за някого, сега заради нещо подобно да не успее  реализацията на идеята за държавни бензиностанции.

    Според Марешки с около 50 до 100 бензиностанции държавата може да постигне ефекта, който очаква – намаляване на цените, изсветляване на бизнеса и прибиране на повече данъци.

    Според бизнесмена държавата може да направи бензиностанции, които да не са лъскави и в тях да не бъдат инвестирани много средства, за да бъдат конкурентни като цени.

    „Отделно може да договори по-добри доставни цени с Лукойл, но може и да внася“, каза Марешки и отбеляза, че рафинерии има в Румъния и Гърция.

    Румъния Гърция Лукойл Веселин Марешки

    Оценка на новината

    0