• Испанските острови ще бъдат отворени за туристи още преди големите градове

    Испанските острови ще бъдат отворени за туристи още преди големите градове

    Страната се надява да се отвори за туристите през юни

    Испанските острови ще бъдат отворени за туристи още преди големите градове

    Летовниците ще имат възможност да почиват отново на стровите на Испания преди страната да отвори най-големите си градове, заяви испанският външен министър.

    Аранча Гонсалес Лая каза по програмата на BBC Today, че се надява страната й да се отвори още през юни - като Балеарските и Канарските острови първи ще посрещнат туристи.

    Испания имаше една от най-строгите карантини в Европа, която бе вдигана, но с различна скорост на различни места.

    Г-жа Гонсалес заяви, че Испания се стреми да стане „най-сигурната дестинация в Европа“. „Това е върхът на нашите приоритети в момента. Искаме да сме сигурни, че в този момент, когато всяка страна страда от тази пандемия, можем да им осигурим безопасно преживяване. В началото на май, когато решихме, че ситуацията се стабилизира, започнахме постепенно да деескалираме мерките. Надяваме се това да приключи до края на юни. Когато отворим страната първо за испанците, а след това за туристи от други държави, всички ще бъдат в безопасност. Някои от нашите територии, като островите, са свободни от Covid-19. Те могат да oтворят по-бързо.“

    За разлика от тях, Мадрид и Барселона „ще трябва да изграждат санитарен капацитет“.

    В момента Испания налага 14 дневна задължителна карантина за всеки, който пристига в страната, но г-жа Гонзалес каза, че са наясно, че това е временна мярка.“

    Добави също така, че тя може да бъде заменена с проверка на температурата и други мерки, вероятно включително сертификат, показващ, че пътникът е без коронавирус.

     

     

    туризъм Испания коронавирус Барселона Мадрид Балеарски острви Канарски острови

    Оценка на новината

    5.00