• Италианците предупреждават, че ако Европейският съюз продължи да ги държи в "черния списък", той ще се разпадне

    Италианците предупреждават, че ако Европейският съюз продължи да ги държи в "черния списък", той ще се разпадне

    Конкуренцията в туризма е едно, но е нужен здравословен и справедлив европейски отговор на искането за отваряне на границите на ЕС след края на пандемията

    Италианците предупреждават, че ако Европейският съюз продължи да ги държи в "черния списък", той ще се разпадне

    Италианският външен министър предупреждава, че Европейският съюз “ще се разпадне”, ако правителствата на ЕС се продължат да се отнасят към италианците като към прокажени и през летния туристически сезон заради „черния списък“, в който Италия е поставена като един от европейските епицентрове на коронавируса.

    Луиджи Ди Майо изрази загриженост относно бъдещето на Европейския съюз в публикация в своя Фейсбук профил след решението на Гърция да изключи италианци, както и граждани на Испания, Великобритания и други страни с висока степен на зараза, от списъка с чуждестранни туристи, които са добре дошли това лято.

    Италианският министър заяви, че конкуренцията в туризма е едно, но той настоя за здравословен и справедлив европейски отговор на искането за отваряне на границите на ЕС след края на пандемията.

    „Ако се държите по различен и неправилен начин, духът на ЕС ще бъде загубен. И Европа ще се разпадне “.

    Ди Майо обяви, че следващата седмица ще планира пътувания до Германия, Словения и Гърция, за да представи готовността на Италия да приема чуждестранни туристи.

    Туризмът и свързаните с него икономически отрасли представляват около 13 процента от БВП на Италия.

    Европейски съюз Гърция туризъм Испания летен сезон коронавирус Итали

    Оценка на новината

    0