• Продажбите на автомобили в САЩ се повишиха в сравнение с „мрачния“ април, тъй като ограниченията постепенно отпадат

    Продажбите на автомобили в САЩ се повишиха в сравнение с „мрачния“ април, тъй като ограниченията постепенно отпадат

    Автоизследователските фирми очакваха продажбите на нови автомобили да бъдат малко по-малко от 1,1 милиона превозни средства през май, с около 32% до 33% в сравнение с май 2019 г.

    Продажбите на автомобили в САЩ се повишиха в сравнение с „мрачния“ април, тъй като ограниченията постепенно отпадат
    • Toyota, Honda и Hyundai бяха сред производителите, които отчетоха двуцифрени загуби от продажби за миналия месец в сравнение с година по-рано.
    • Темпът на продажбите се повиши през май, средно 12,17 милиона автомобила на годишна база, според Autodata.
    • Фирмите за автоизследвания очакват продажбите на нови автомобили да бъдат малко по-малко от 1,1 милиона превозни средства през май, което е с около 32% до 33% в сравнение с май 2019 г.

    Toyota, Honda и Hyundai бяха сред производителите, които отчетоха двуцифрени загуби от продажби за миналия месец в сравнение с година по-рано. Темпът на продажбите се повиши през май, средно 12,17 милиона автомобила на годишна база, според Autodata.

    Фирмите за автоизследвания очакват продажбите на нови автомобили да бъдат малко по-малко от 1,1 милиона превозни средства през май, което е с около 32% до 33% в сравнение с май 2019 г.

    Продажбите на автомобили в САЩ паднаха през май в сравнение предходната година, но показаха признаци за възстановяване от масовия им срив през април, след като щатите разхлабиха ограничения, които затвориха много автокъщи и принудиха потребителите да останат у дома, сочат данните от ранните продажби на повечето автомобилни производители и индустриални анализатори ,
    Toyota Motor, Honda Motor и Hyundai Motor бяха сред производителите на автомобили, които отчитат двуцифрени спадове на продажбите за миналия месец в сравнение с май 2019 г. По-малките автомобилни производители като Mazda и Volvo отчитат лек спад.

    "Потребителите на дребно излизат да търсят автомобили и камиони", казва Боб Картър, изпълнителен вицепрезидент по продажбите на Toyota Motor Северна Америка, пред "CNBC. „Това, което все още не се е завърнало в автомобилната индустрия, е търговският автомобилен купувач, особено автомобилите под наем. Тези продажби продължават да бъдат потискани на около 20%. “

    Toyota отчете спад от продажби с 25,7% миналия месец в сравнение с май 2019 г. Компанията заяви, че продажбите на повече от 165 000 автомобила за месеца все още успяват да надминат вътрешните си очаквания за 125 000 автомобила.

    Темпът на продажбите се повиши през май, средно 12,2 милиона автомобила на годишна база, според Autodata. Това означава, че ако един и същ брой превозни средства се продават всеки месец през цялата година, това ще бъде общите продажби на индустрията за 2020 г. Това се сравнява с годишния процент на продажбите от 8,6 милиона автомобила през април.

    Автоизследователските фирми очакваха продажбите на нови автомобили да бъдат малко по-малко от 1,1 милиона превозни средства през май, с около 32% до 33% в сравнение с май 2019 г. Въпреки че са по-добри от очакваното, продажбите в бранша все още са много далеч от миналата година, когато автомобилни производители продадоха над 17 милиона автомобила.

    Отчетените продажби предоставят известна перспектива за възстановяването на продажбите в отрасъла през май. General Motors, Ford Motor и други основни автомобилни производители през последните години преминаха от месечни отчети за продажби към тримесечни отчети, така че месечните им числа са прогнозирани.

    Протести, безредици

    Картър заяви, че седем от около 1500 американски дилъри са засегнати от протести и безредици след смъртта на Джордж Флойд в полицейския арест в Минеаполис.

    „Безредиците, според нас, са неприемливи, както и всяка форма на расизъм“, каза той. „Ние съветваме нашите дилъри първо да бъдат в безопасност, да защитават клиентите си, да защитават нашите потребители. Ще преминем през това и предстоят по-добри дни. "

    Няколко автокъщи от други компании на Западното крайбрежие и на други места бяха вандализирани по време на демонстрации след смъртта на 46-годишния невъоръжен чернокож мъж миналата седмица, според Automotive News.

    Други автомобилни производители тръгнаха надолу

    Hyundai във вторник отчете 12.9% спад в продажбите миналия месец до 57 619 автомобила.

    „Успяхме да постигнем забележително възстановяване на продажбите на дребно благодарение на нашите дилърски партньори, внедряване на цифрови инструменти за търговия на дребно и предоставяне на клиентите правилни оферти“, казва в съобщение Ранди Паркър, вицепрезидент на националните продажби на Hyundai Motor America.

    Други автомобилни производители, отчитащи продажбите през май във вторник, са:

    • Kia Motors съобщи, че продажбите през май са намалели с 23,7% до под 46 000 автомобила в сравнение с година по-рано.
    • Mazda Motor отчете само 1% спад в продажбите за миналия месец. Продажбите за годината остават с 10,5%.
    • Volvo също отчете лек спад от 2,5% в продажбите миналия месец до около 9 500 продадени автомобила.
    САЩ автомобили автокъщи

    Оценка на новината

    0