• Кредиторите предоставят 1,5 милиона кредитно-погасителни ваканции по кредитни карти и заеми, за да помогнат кредитополучателите

    Кредиторите предоставят 1,5 милиона кредитно-погасителни ваканции по кредитни карти и заеми, за да помогнат кредитополучателите

    Безлихвени овърдрафти в размер на 500 британски лири са предложени на повече от 27 милиона клиентски сметки

    Кредиторите предоставят 1,5 милиона кредитно-погасителни ваканции по кредитни карти и заеми, за да помогнат кредитополучателите

    Безлихвени овърдрафти в размер на 500 британски лири са били предложени на над 27 милиона клиенти, съобщават от банковият търговски орган

    Почти 1,5 милиона отсрочени погасителни планове са били предоставени на клиенти, изправени пред временни финансови затруднения поради криза заради коронавируса.

    На компаниите, ползващи услугата кредитни карти също бе предостено замразяване на плащанията по 877 800 клиентски сметки - увеличаване с 26 на сто от началото на месеца, съобщи UK Finance.

    Групата, която представлява повечето банки в Обединеното кралство, добави, че членовете й са дали почти 608 000 кредитни аканции за плащане на лични заеми - до 30 на сто.

    Безлихвени овърдрафти в размер на 500 британски лири са предложени на повече от 27 милиона клиентски сметки.

    UK Finance каза: "Тези стъпки, предприети от кредиторите, за да помогнат на хората, чиито финанси са засегнати от кризата, са част от плана на банковата и финансовата индустрия, който работи с правителството и регулаторите, за да помогне на клиентите да преминат през тези трудни времена."

    Миналата седмица организацията разкри, че досега кредиторите са отпуснали 1,8 милиона ваканционни ипотечни плащания. Платежната ваканция означава, че лихвата трябва да бъде изплатена на по-късна дата в повечето случаи.

    Стивън Джоунс, изпълнителен директор на UK Finance, каза: „Банките и строителните дружества ще продължат да помагат на своите клиенти да преминат през кризата и ще предлагат широк спектър от подкрепа.

    "Всеки, който се притеснява от финансовото си състояние, трябва да се консултира с кредитора си, за да обсъди коя форма на подкрепа би била най-добрият избор за тях."

    UK Finance също така заяви, че членовете му ще продължат да подкрепят търговските наемодатели, като магазините ще бъдат отворени от 15 юни, а кръчмите и ресторантите не трябва да се отварят поне поне юли.

    В него се казва: "С наближаването на плащането на наем през юни / юли скоро кредиторите признават, че търговските наемодатели и техните наематели може да имат притеснения относно способността им да извършват плащанията си."

    Правителството разкри, че милион британски фирми са поискали 15 милиарда британски лири от схемата за задържане на работниците на работа по време на коронавируса, за да покрият заплатите на 8,4 милиона служители, които не могат да работят по време на ограниченията.

    Властите разкриха още, че банките в Обединеното кралство са привлекли повече от 27 милиарда британски лири за компании като част от три държавни заемни схеми, след като Covid-19 спря голяма част от икономиката.

    А повече от 6,8 милиарда британски лири са заявени чрез 2,3 милиона заявления от самонаети лица и такива, които не са в състояние да работят.

     

    Обединено кралство кредит овърдрафт

    Оценка на новината

    0