• Според проучване почивката в България е на най-ниски цени сред 27 държави

    Според проучване почивката в България е на най-ниски цени сред 27 държави

    Който се интересува от изгодните оферти, да не се бави с резервациите

    Според проучване почивката в България е на най-ниски цени сред 27 държави

    Порталът за наемане на ваканционни жилища HomeToGo проведе проучване и направи сравнение между 27 курорта в Европа в търсене на най-изгодните оферти. Данните от проучването се базират на цените от направени оферти от края на май и началото на юни. Изчислението е на база медианни цени, при които не се взимат предвид най-високите и най-ниските стойности.

    Резултатите от проучването показват, че в България нощувката излиза средно около 58 евро, в Чехия – 87 евро, в Литва – 89 евро. Най-високи цени поддържат Франция, Португалия и Хърватия. В тези държави цената на нощувка надхвърля 200 евро.

    В любимите места за морски курорт на германците ваканционното жилище излиза към 150 евро на нощ. В Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция  – 138. На този фон ваканцията в скандинавските страни изглежда по-изгодна - 118 евро в Швеция, 120 евро в Норвегия и 100 евро във Финландия.

    Търсейки добро място за ваканция, хората могат да се натъкнат на големи ценови разлики, добавят още експертите в бранша.

     

    европа туризъм нощувка почивк

    Оценка на новината

    0