• Пет класации проследяват икономическото възстановяване в САЩ

    Пет класации проследяват икономическото възстановяване в САЩ

    Тъй като държавите постепенно отварят икономиките си, и икономиката на САЩ показва признаци на живот след един от най-сериозните спадове в историята

    Пет класации проследяват икономическото възстановяване в САЩ

    След като американската икономика постига малък напредък във възстановяването си от силния удар на пандемията на коронавирус, някои отрасли показват признаци за възстановяване.

    Покупките на жилища са повече в сравнение с миналата година, резервациите в ресторантите се увеличават, а заетостта на хотели нараства. Дори авиоиндустрията отбеляза лек ръст на пътниците, което показва, че най-лошото за американската икономика може би е отминало.

    Тези пет класации илюстрират този напредък, след като икономиката се възстановява от един от най-значимите спадове в историята.

    Пътувания

    Пътуванията са се увеличили допълнително и са на почти половината от предишните ни нива преди пандемията, според най-новите данни от приложението за навигация Apple Maps. Този тласък следва влизането на Ню Йорк в първа фаза на възобновяването си тази седмица, което позволява на много жители да се върнат на работа. Тази седмица се забеляза и спад в ходенето пеш, тъй като хората може да пътуват по-далеч и да разчитат повече на шофиране и обществен транспорт.

    Резервации в ресторанти

    Резервациите в ресторантите продължиха постоянното си изкачване, тъй като все повече щати отслабиха ограниченията за заведения за хранене на закрито и повишиха лимитите на капацитета на заетост. Дори градове като Сан Франциско, които позволяват само хранене на открито, позволиха на ресторантите да разширят местата за хранене върху улици и тротоари. С това облекчаване на ограниченията, резервациите в ресторантите са на около 70% от предишните ни нива, сочат данни от онлайн услугата за резервации OpenTable. Увеличението идва преди летния сезон, през който ресторантите обикновено предлагат трудова заетост (работни места).

    Заетост на хотели

    Повече хора са готови да пътуват, тъй като коронавирусните ограничения са премахнати в цялата страна. Понастоящем нивото на заетост на хотелите е малко под 40%, сочат данни на глобалната компания за проучване на хотелиерството STR. Най-високите нива на заетост са отчетени в части от Ню Йорк, както и популярни дестинации във Флорида, Тексас и Южна Каролина, според STR.

    Авиоиндустрия

    Броят на пътниците, пътуващи през контролно-пропускателните пунктове на летището, е намален с около 80% в сравнение с миналата година, сочат данни на Администрацията за сигурност на транспорта. Въпреки че има увеличение на броя на пътниците, все още изглежда, пътниците се страхуват да не бъдат изложени на вируса в самолета и че авиокомпанията все още е изправена пред значителни предизвикателства.

    Покупки на жилища

    Заявленията за ипотека за закупуване на еднофамилни жилища са нараснали с 13% в сравнение със същата седмица миналата година, сочат последните данни на Асоциацията на ипотечните банкери. Увеличението на покупките на жилища може да сигнализира, че жилищният пазар е един от най-бързите пътища към възстановяване на икономиката.

     

    САЩ икономика ипотека хотелиерството

    Оценка на новината

    0