• Федералният резерв добавя допълнителни сценарии към стрес тестовете на банката за тази година

    Федералният резерв добавя допълнителни сценарии към стрес тестовете на банката за тази година

    Исторически уникалните финансови условия, породени от коронавируса, промениха начина, по който Федералният резерв провежда своите стрес тестове за банките през тази година.

    Федералният резерв добавя допълнителни сценарии към стрес тестовете на банката за тази година

    В допълнение към обичайните строги мерки, които измерват колко добре са подготвени институциите за резки спадове, Федералният резерв съобщи, че добавя три нови сценария тази година.

    Исторически уникалните финансови условия, породени от коронавируса, промениха начина, по който Федералният резерв провежда своите стрес тестове за банките през тази година.

    В допълнение към обичайните строги критерии, с помощта на които измерват колко добре са подготвени институциите за резки спадове, тази година Федералният резерв ще добави три нови сценария, обяви заместник-председателят по надзора Randal Quarles. Сценариите разглеждат различни модели на възстановяване и ще следят за това как банките ще реагират.

    Първоначалният фокус беше тестът върху корпоративния дълг и недвижимите имоти и равнището на безработица, по-високо от 10% - пик, който преобладаваше по време на Голямата рецесия от 2007-09 г. Всъщност тази ситуация беше по-малко драстична от сегашното ниво на безработица - 13,3%.

    „Но по-големият проблем е безпрецедентната несигурност относно хода на пандемията COVID-19 и икономиката,“ каза Quarles в подготвени забележки. „Обхватът на правдоподобните прогнози е голям и продължава да се променя. Не знаем какво ще са темповете на отваряне, как ще се държат потребителите или каки ще бъдат перспективите за нов кръг на ограничаване. Вероятно никога не е имало по-голяма несигурност по отношение на икономическите перспективи. "

    Следователно Фед добави три условия, които проучват как банките ще постигнат напредък:

    • Възстановяване във V-образна форма, която отразява колко бързо спада икономиката, като голяма част от продукцията и заетостта ще са възстановени до края на годината.
    • Възстановяване на U, което е по-бавно с по-малко ниво на продукция и възстановена заетост.
    • Ситуация с форма на W с „краткотрайно възстановяване, последвано от сериозен спад на активността по-късно тази година поради втора вълна от мерки за ограничаване“.

    Президентът на федерацията в Бостън Ерик Роузгрен предупреди, че икономиката може да се изправи пред проблеми занапред поради липса на социално дистанциране, което може да генерира по-интензивно разпространение на вируса.

    Quarles отбеляза, че това са по-скоро „правдоподобни сценарии“ за това накъде може да се насочи икономиката.

    Федералният комитет за отворен пазар миналата седмица освободи колективните си очаквания за икономиката. Лицата, които определят политиката, забелязват рязък спад през тази година, със средна загуба на БВП от -6,5%, последвана от бързо възстановяване през 2021 г. от 5%, което би било най-доброто представяне от 1984 г. насам.

    Стрес тестовете са част от банковите реформи, стартирали след финансовата криза.

    Ковид – 19 Федералният резерв

    Оценка на новината

    0