• Oфертите за трансфер на баланса от страна на банковите институции намаляват

    Oфертите за трансфер на баланса от страна на банковите институции намаляват

    Банките се отдръпнаха от популярната промоция на кредитни карти заради опасенията, че кредитополучателите, които се борят за оцеляване по време на коронавирусната криза, могат да ги оставят с необслужени заеми.

    Oфертите за трансфер на баланса от страна на банковите институции намаляват

    • Оферти за трансфер на баланс, които обикновено примамват кредитополучателите да преместят дълга си към нов кредитор в замяна на временна 0% лихва, са рязко намалени в банки, включително JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Barclays и Capital One, според хора, запознати с въпроса, във всяка фирма.
    • American Express направи най-драстичната стъпка, като напълно се отказа от услугата, която предлагаше, според говорител на компанията.
    • Банките пострадаха по време на рецесията през 2008 г., когато потребителите на балансови преводи не успяха да погасят кредитите си, според източниците.
    • Сега кредиторите са по-избирателни за това, на кого правят безлихвени оферти, като предпочитат клиентите с по-високи кредитни оценки и други предимства, казаха хората.

    Банките се отдръпнаха от популярната промоция на кредитни карти заради опасенията, че кредитополучателите, които се борят за оцеляване по време на коронавирусната криза, могат да ги оставят с необслужени заеми.

    Оферти за трансфер на баланс, които обикновено примамват кредитополучателите да преместят дълга си към нов кредитор в замяна на временна 0% лихва, са рязко намалени в банки, включително JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Barclays и Capital One, според хората със знания по въпроса във всяка фирма.

    American Express направи най-драстичната стъпка, като напълно се отказа от услугата, според говорител на компанията. "В момента не предлагаме балансови преводи във всички наши картови продукти", казват от American Express в изявление. „От време на време ние правим корекции в нашите предложения, за да гарантираме, че управляваме риска за нашите клиенти и компанията по отговорен начин.“

    Когато икономиката процъфтяваше, издателите на кредитни карти се стремяха да примамят кредитополучателите и техния дълг, изпращайки стотици милиони безпроблемни искания. Банките спечелиха пари от такси за трансфер, обикновено около 3% и започнаха да печелят лихви по дълга след промоционалния период, който обикновено продължава от шест месеца до две години.

    Но банките пострадаха по време на рецесията през 2008 г., когато потребителите на балансови преводи с неизплатени кредити бяха с най-високите проценти в индустрията, според източници. Някои теоретизират, че кредитополучателите са се възползвали от балансовите преводи, след като са се притеснявали за сигурността на работата си или дори след като са загубили работата си, излагайки ги на риск от евентуално неизпълнение.

    Сега кредиторите са по-избирателни за това, на кого правят безлихвени оферти, като предпочитат клиентите с по-високи кредитни оценки и други предимства, казаха хората. Повече от 40 милиона американци са подали молби за обезщетения за безработица от началото на пандемията.

    В същото време браншът предлага на много кредитополучатели различни варианти по време на пандемията, отказвайки се от закъснели такси и лихви в продължение на месеци. За много клиенти тези програми скоро приключват и е отворен въпросът дали те ще възобновят плащанията.

     

    Кредитни карти кредитори коронавирусната криза кредитополучатели

    Оценка на новината

    5.00