• Ирландските кръчми са сред бизнесите, които отварят отново, облекчават ограниченията

    Ирландските кръчми са сред бизнесите, които отварят отново, облекчават ограниченията

    Киносалони, фитнес зали, фризьорски салони, места за поклонение и ресторанти също се отварят от понеделник, тъй като пандемията постепенно отстъпва в Ирландия

    Ирландските кръчми са сред бизнесите, които отварят отново, облекчават ограниченията

    За първи път от повече от три месеца някои кръчми в Ирландия ще започнат да сервират бира от понеделник, тъй като страната постепенно премахва останалите ограничения, свързани с коронавируса.

    В кръчмите, които сервират храна, ще бъде разрешено да се настаняват клиенти, които могат ще останат да пият бира поне един час и 45 минути - стига да закупят "съществена храна" на стойност 9 евро или повече и да спазват правилата за социално дистанциране.

    Киносалони, фитнес зали, фризьорски салони, места за поклонение и ресторанти също се отварят от понеделник, тъй като пандемията постепенно отстъпва в Ирландия, където новите ежедневни случаи са спаднали между 10 и 20 най-много дни през юни.

    Режимът за повторно отваряне забранява да се стои в бара струпване около бара, докато кръчмите, които сервират само напитки ще останат затворени до 20 юли.

    Брайън Фоли, от Ирландската федерация на Винтърс (VFI), заяви, че въпреки че „има известно объркване и много въпроси от страна на гражданите по определени въпроси“ - например дали клиентите трябва да си резервират маса - секторът не остана очарован от предложеното изискване от 2 метра социална дистанция.

    Около 40 на сто от заведенията в Ирландия вероятно ще се отворят в понеделник, според VFI. Докато някои съобщаваха за голямо търсене на предварителни резервации, перспективата за по-малко клиенти след повече от три месеца без раота може да постави много собственици на кръчми в положение да не искат да се отворят отново.

    "Не всички фирми са в състояние да се издържат след блокирането", заяви говорител на Асоциацията за лицензирани винтери, друга индустриална организация.

    Ирландия съобщава за 25 499 случая на новия коронавирус.

     

    Ирландия корона вирус кръчми

    Оценка на новината

    0