• Deutsche Bank вижда възстановяването на Китай във V-образна форма през втората половина на 2020 г.

    Deutsche Bank вижда възстановяването на Китай във V-образна форма през втората половина на 2020 г.

    Китай очевидно бързо напредва след епидемията от Ковид

    Deutsche Bank вижда възстановяването на Китай във V-образна форма през втората половина на 2020 г.

    Икономическото възстановяване на Китай може да се забави през втората половина на 2020 г. след силно отстъпление от ниските нива по-рано през годината, смята главния икономист на Deutsche Bank и ръководител на научните изследвания в Азиатско-Тихоокеанския регион Майкъл Спенсър.

    "Китай очевидно бързо напредва от епидемията в Ковид", каза Спенсър пред "Squawk Box Asia" на CNBC в понеделник. „Всички данни от средата на февруари сочат, че са достатъчно близо до V-образно възстановяване.“

    Очакванията, които предстоят, обаче, изглежда по-малко ясни - според Спенсър - който каза, че въздействието на пандемията на коронавирус е „на първо място“ върху активността на потреблението, тъй като хората са затворени или избират да не излизат.

    „Когато погледнете данните с изключение на киносалоните, които все още са затворени и ресторантите, където хората все още изпитват несигурност заради навлизане в големи пространства, продажбите на дребно на стоки почти напълно се възстановиха от май до вида на сезонно приспособените преди Ковид - каза Спенсър.

    В резултат на възстановяването на китайското вътрешно търсене той каза: „Последователният темп на растеж просто ще се забави, тъй като има по-малко разлика от нормалната активност, която трябва да се затвори.“

    Китай икономика Ковид – 19 пандемията Ковид-19

    Оценка на новината

    5.00