• ФЕД се придържа към призива си, че икономиката ще започне да се възстановява през втората половина на 2020 г.

    ФЕД се придържа към призива си, че икономиката ще започне да се възстановява през втората половина на 2020 г.

    Вицепрезидентът на ФЕД - Ричард Кларида, сподели своите виждания за икономическата перспектива.

    ФЕД се придържа към призива си, че икономиката ще започне да се възстановява през втората половина на 2020 г.

    Заместник-председателят на Федералния резерв - Ричард Кларида, заяви, че очаква икономиката да продължи да се възстановява през годината и вероятно ще се върне към предпандемичното си ниво до края на 2021 г.

    „Икономиката понесе огромен удар през пролетта“, каза Кларида. „Моята лична прогноза е, че ще видим възстановяване на икономическата активност в данните за третото тримесечие. Бъдещето на икономиката ще зависи от разпространението на коронавируса."

    Кларида каза, че ще запази преценката си на пазара на работните места, докато не се запознае отблизо с доклада от Министерството на труда. 

    „Ще отнеме известно време преди да се върнем към нивото на активност, на което бяхме през февруари преди удара на пандемията“, каза той. „Моята основна гледна точка е, че можем да се стабилизираме може би към края на 2021 г. Същестуват много въпросителни относно глобалната перспектива.“

    Един от факторите, който прави Кларида оптимист по отношение на бъдещето на икономиката, е очакването за по-голяма финансова подкрепа от Конгреса. Разговорите във Вашингтон продължават и лидерите изразиха вероятност да се постигне някакъв компромис.

    „Колкото по-дълго продължават тези дебати, толкова по-голям е рискът от дългосрочни щети за икономиката“, добави Кларида. 

    икономика Фед Ричард Кларида

    Оценка на новината

    0