• Как ще се отрази на икономиката забавеното провеждане на изборите в САЩ?

    Как ще се отрази на икономиката забавеното провеждане на изборите в САЩ?

    Повечето експерти са на мнение, че шансовете за забавяне на изборите са малки. 

    Как ще се отрази на икономиката забавеното провеждане на изборите в САЩ?

    Напрежението във връзка с валидността на провеждане на предстоящите избори "по пощата" расте.

    „Това ще е най-голямата измама в историята на политиката“, заяви президентът Доналд Тръмп в една от изявите си на Републиканската национална конвенция тази седмица. „Невъзможно е да се изпратят 80 милиона бюлетини".

    По-рано през юли, президентът на САЩ предложи отлагане на изборите, докато заплахата от пандемията COVID-19 не премине. Макар че забавянето на изборите е много малко вероятно, последващият политически хаос може да смаже американската икономика.

    Експертите прогнозират, че пазарът ще стане нестабилен, ако изборите се забавят. Резултатите от такива избори биха добавили повече несигурност за американската икономика, която вече е нестабилна вследствие на кризата заради коронавируса. 

    Определянето на точна дата за изборите е жизненоважно за постигане на валиден резултат от вода на избирателите.

    „Искаме избирателите да са спокойни, че ще имат възможност да направят своя избор и когато го сторят, то той няма да бъде манипулиран или отлаган", каза Джъстин Левит, бивш заместник-помощник генерален прокурор в Министерството на правосъдието. „За да поддържаме тази увереност, в най-скоро време трябва да се определи график на изборите.“

    По време на Републиканската национална конвенция тази седмица някои републиканци поставиха под въпрос легитимността на гласуването по пощата. Всички погледи са насочени към Тръмп, който има властта да повлияе на развоя на ситуацията.

    САЩ икономика Доналд Тръмп избори

    Оценка на новината

    0