• Goldman Sachs предвижда, че китайският юан ще достигне до 6,5 за долар през следващите 12 месеца

    Goldman Sachs предвижда, че китайският юан ще достигне до 6,5 за долар през следващите 12 месеца

    Силата на китайската валута ще послужи за определяне на посоката на "вятъра" на акциите в страната.

    Goldman Sachs предвижда, че китайският юан ще достигне до 6,5 за долар през следващите 12 месеца

    Goldman Sachs очаква китайският юан да се засили до 6,5 за долар през следващите 12 месеца, според Тимъти Мо - съпредседател на макроизследванията в Азия и главен азиатско-тихоокеански капиталов стратег в Goldman Sachs.

    „Наскоро утвърдихме нашата китайска ренминби прогноза от 6,7 до 6,5 за 12-месечен изглед“, каза Мо, добавяйки, че това е един от „най-силните възгледи“ на компанията за Азиатски валути.

    Доларът е в „структурен период на отслабване“, след като е бил доста силен през последните няколко години. Той добави, че двигателят зад този феномен е „загубата на изключителността на САЩ, тъй като факторите, които преди това подкрепиха долара, като относително по-добър икономически растеж в страната, „се обърнаха“. Данните от Националното статистическо бюро на Китай показаха първия положителен доклад за продажбите на дребно в страната за 2020 г. през август.

    Mo каза, че силата на китайската валута ще послужи з определяне на посоката на "вятъра" на акциите в страната.

    „Историческите доказателства са много, много ясни, че укрепващата валута като цяло подкрепя пазара на акции“, каза той.

    По-конкретно, по-ориентираните към вътрешния пазар части от пазара вероятно ще се възползват, тъй като външните сектори „стават постепенно по-малко конкурентоспособни“ на фона на по-силна валута, отбеляза стратегът.

    В резултат на това Mo заяви, че силен китайски юан ще има склонност да „накланя“ нечий инвестиционен фокус повече към вътрешната част на икономиката, където „истинският вид сочни истории“ - като възход на цифровата икономика, нова инфраструктура, както и тъй като дигитализацията на потреблението на стоки и услуги - пребивава.

    „Юанът би бил просто допълнителен вятър за онези текущи структурни теми“, добави Мо.

    Goldman Sachs прогнози китайска валута Тимъти Мо

    Оценка на новината

    0