• Почти 9 милиона британци са взели по-високи заеми през изминалата година

    Почти 9 милиона британци са взели по-високи заеми през изминалата година

    Причината - преодоляване на коронавирусната криза.

    Почти 9 милиона британци са взели по-високи заеми през изминалата година

    Почти 9 милиона души във Великобритания е трябвало да заемат повече пари до края на миналата година, за да си помогнат да преодолеят коронавирусната криза, според нови цифри, които показват увеличаване на границата между богатите и бедните.

    Това е около една пета от възрастното население на Великобритания от 47 милиона души. Констатациите подхранват дебат за това как администрацията на Борис Джонсън може най-добре да защити сегменти от населението като младите и най-нископлатените, които са понесли най-тежкия икономически удар по време на кризата.

    Директорът на държавната хазна - Риши Сунак и губернаторът на Банката на Англия - Андрю Бейли подчертаха тези опасения през последните седмици и започнаха да говорят за мерки, които могат да преодолеят разликата в неравенството.

    Хората под 30-годишна възраст и тези с доходи на домакинствата по-малко от 10 000 паунда годишно е много по-вероятно да бъдат във фокуса на потенциалните дискусии, съобщи в четвъртък Службата за национална статистика. Данните от правителството също показват, че самостоятелно заетите работници са по-склонни да отчитат намалено работно време и доходи.

    Повече от половината от най-добрите 20% от работещите продължават да получават пълни възнаграждения, в сравнение с малко повече от една четвърт от тези в долните 20%. Самонаетите работници и хората с увреждания са по-склонни да заемат 1000 лири или повече. Междувременно все по-малко хора са успели да спестят пари за настоящата година се посочва още в статистическото изследване.

    икономика Великобритания Финансова криза Домакинства коронавирус

    Оценка на новината

    0