• Джо Байдън - на среща с най-големите мениджъри на Уолстрийт. Още новини от фондовата борса.

    Джо Байдън - на среща с най-големите мениджъри на Уолстрийт. Още новини от фондовата борса.

    Президентът Байдън и министърът на финансите - Джанет Йелън се готвят да се срещнат с някои от най-големите мениджъри на Уолстрийт, за да разгледат пакета от стимули целящ облекчаване на последствията от COVID-19.

    Джо Байдън - на среща с най-големите мениджъри на Уолстрийт. Още новини от фондовата борса.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones беше непроменена около обяд във вторник преди срещата на президента Байдън с изпълнителните директори на Уолстрийт, за да обсъдят плана му за стимулиране в следствие на пандемията от 1,9 трилиона долара. Apple (AAPL) отбеляза лек спад, а Microsoft (MSFT) се изкачи по-високо в Dow Jones, докато акциите на изкуствен интелект C3.ai (AI) преминаха точката за покупка.

    Сред акциите на компаниите за електрически автомобили, Tesla (TSLA) потъна, след като попадна в полезрението на китайските регулатори, докато конкурентът Nio (NIO) отбеляза ръст. General Motors (GM) също отчетоха лек спад. Акциите на Reddit/GameStop (GME) продължиха да намаляват.

    Президентът Байдън и министърът на финансите - Джанет Йелън се готвят да се срещнат с някои от най-големите мениджъри на Уолстрийт, за да разгледат пакета от стимули целящ облекчаване на последствията от COVID-19. Сред присъстващите са главният изпълнителен директор на JPMorgan (JPM) - Джейми Димън и шефът на Walmart (WMT) - Дъг Макмилън.

    Белият дом заяви, че президентът и бизнес лидерите ще преразгледат "критичната необходимост" за масивния пакет разходи.

    Лари Съмърс, който беше главен икономически съветник на бившия президент Обама, предупреди, че пакетът е твърде голям и може да “прегрее” икономиката. Въпреки това демократите се стремят да го принудят чрез Конгреса.

    Nasdaq беше водещият основен индекс и беше единственият на положителна територия. Печалбата му обаче беше под 0,1%. Най-добрите акции включват Baidu (BIDU), които се повишиха с почти 7% и NetEase (NTES).

    S&P 500 завърши с около 0,2%, тъй като акциите бяха под натиск. Най-добре се представиха акциите на Hanesbrands (HBI), които достигнаха повече от 20% ръст. Jack Henry (JKHY) спадна с почти 10%, и заедно с Take-Two Interactive (TTWO) бяха най-големите изоставащи.

    Обемът беше смесен в сравнение със същото време в понеделник. Той се покачи с около 14% за Nasdaq и падна с 5% на NYSE.

     Комуникационните услуги и технологиите бяха водещи.

    Запасите от растеж отново се открояват, като иновативният IBD 50 ETF (FFTY) нараства с 0,6%. 1-800-Flowers (FLWS) беше най-добрият запас от IBD 50, като се повиши с повече от 8%. Въпреки това образователният запас Chegg (CHGG) се отказа от ранните печалби, и спадна с повече от 0,5%.

    акции компании икономика Уолстрийт среща Джо Байдън

    Оценка на новината

    0