• Конфликтът между Америка и Иран продължава

    Конфликтът между Америка и Иран продължава

    Последните промени в настроенията предупреждават, че настоящата тенденция на цените на петрола и американските суровини скоро може да се понижи.

    Конфликтът между Америка и Иран продължава

    Нестабилността в цената на суровия петрол може да се увеличи, тъй като САЩ и Иран продължават да имат разногласия относно ядреното споразумение от 2015г. 

    САЩ заяви, че Иран първа трябва да се върне към ангажиментите си по сделката, докато Иран казва, че САЩ трябва да отменят икономическите санкции, наложени върху тях, в най- кратък срок. 

    Докато средносрочните и дългосрочните перспективи на петрола остават положителни, тъй като търговията с рефлация продължава, в краткосрочен план може да има период на консолидация преди следващото повишаване. Неотдавнашното петролно рали може да убеди членовете на ОПЕК скоро да премахнат съкращенията в производството, за да се опитат да намерят ново ниво на баланс между предлагането, търсенето и цената на петрола.

    Дневната диаграма показва стабилното рали от нивото на „спад“ през април 2020 г., като само малко отдръпване в края на август/началото на ноември нарушава еднопосочните настроения в петрола. Оттогава 20-дневната проста плъзгаща се средна насочва пазара все по-високо, подкрепяйки 50- и 200-дневните SMAS.

    Краткосрочна поддръжка между $ 59,50 / барел. и $ 60,00 / барел. трябва да спре всяко разпродажба в краткосрочен план. В посока нагоре, нов опит за пробив над $ 65,00 / барел. и след това скорошният висок печат от $ 71,07 / барел. може да се окаже по-трудно, особено ако членовете на ОПЕК се стремят да увеличат производството, тъй като икономиките по света започват да се разрастват с по-голям темп.

    петрол САЩ Иран конфликт ядрено споразумение

    Оценка на новината

    0