• Търговският дефицит в САЩ леко се стеснява

  Търговският дефицит в САЩ леко се стеснява

  Износът се е увеличил с 1,1%.

  Търговският дефицит в САЩ леко се стеснява

  Търсенето за внос е намаляло през април, облекчавайки търговския дефицит на САЩ от рекордното ниво, което е достигнало преди месец, според данните на Бюрото за преброяване, публикувани във вторник.

  Недостигът на стоки и услуги е спаднал до 68,9 милиарда долара за месеца, в сравнение с ревизираната нагоре 75,02 милиарда долара през март, най-високото ниво на данни, простиращо се до януари 1992 година.

  Докато износът се е увеличил с 1,1% до 205 млрд.долара, вносът е спаднал с 1,4% до 273,9 млрд.долара, което се равнява на 8,2% спад в търговския дефицит.

  Дори и с месечното намаление, което все още остави търговския дисбаланс с 30% по-висок от нивото от предходната година, време, когато американската икономика до голяма степен остана в режим на изключване поради суровите ограничения, наложени на бизнеса да контролира пандемията Covid-19.

  Доходността на държавните облигации спадна след търговските новини, като референтната десетгодишна търговия с банкноти бе 1,53% в края на сутринта, достигайки най-ниската си стойност от средата на април.

  Намаляващият апетит за вносни потребителски стоки доведе до спад на вноса. Тази категория е спаднала с 2,6 милиарда щатски долара, главно поради спад от 1,7 милиарда в мобилните телефони и други стоки за бита. Автомобилните превозни средства, части и двигатели също са намалели с 1,1 млрд.долара в момент, когато недостигът на полупроводници затруднява производството и води до спиране на работа в някои автомобилни заводи.

  Вносът на услуги всъщност се е увеличил със 700 милиона щатски долара за месеца, благодарение на увеличението на пътуванията и транспорта.

  САЩ внос износ пандемията COVID-19 търговски дефицит

  Оценка на новината

  5.00