• Ню Йорк се завръща на пазара на недвижимите имоти

    Ню Йорк се завръща на пазара на недвижимите имоти

    Брокерите са на мнение, че средната продажна цена вероятно ще бъде повлияна от динамиката на луксозния пазар.

    Ню Йорк се завръща на пазара на недвижимите имоти

    Възобновеният пазар на недвижими имоти в Ню Йорк наблюдава силно търсене и атрактивни цени в сравнение с най-новата история, заяви топ брокер пред CNBC.

    „Историята, която виждам навсякъде: Всички сегменти извършват транзакции. Ню Йорк се завърна и хората искат да бъдат тук“, каза Кристофър Кромер, брокер на Браун Харис Стивънс в „Power Lunch". „Очакваме рекорден брой подписани договори през второто тримесечие и това, което движи, което е, че купувачите виждат стойност. Те усещат възможност и има истинско чувство за надежда за икономически бум през септември, когато той се отвори."

    Кромер каза, че потенциалните купувачи все още могат да намерят разумни възможности, след като цените на недвижимите имоти в града бяха потиснати по време на разгара на пандемията Covid-19. „В по-голямата си част, ако купувате днес, вероятно е по-евтино, отколкото би било преди три или четири години“, каза той.

    Неотдавнашен доклад на Дъглас Елиман и Милър Самюел обаче установи, че средната цена на препродажба на апартаменти в Манхатън е достигнала рекорд през второто тримесечие. Средните продажни цени са нараснали с 12% през тримесечието и са надхвърлили 1,9 милиона щатски долара, а също така е имало 150% ръст в продажбите през същия период от време в сравнение с миналата година.

    През второто тримесечие на 2020г. продажбите на апартаменти в Манхатън отбелязаха най-големия си процентен спад от 30 години насам, тъй като жителите избягаха от града по време на пандемията на Covid-19, а брокерите до голяма степен не успяха да покажат места на потенциални купувачи.

    Кромер заяви, че вярва, че скорошната рекордна средна продажна цена вероятно ще бъде повлияна от динамиката на луксозния пазар.

    Неотдавнашната активност на луксозния пазар не унищожи високите нива на запаси в града, създадени от пандемията, отбеляза Кромер.

    „Това, което движи това, са по-реалистичните продавачи и по-меките цени“, сподели брокерът. „Все още сме на почти рекордно ниво на запасите. И така, продавачите слизат, за да се срещнат с купувачите на техните цени. Купувачите имат опции. "

    Проучване показва, че пазарите във външните квартали на Ню Йорк, като Бруклин, са били „много по-издръжливи“ през пандемията, отколкото в Манхатън.

    пазар на недвижими имоти Ню Йорк пандемията COVID-19 Манхатън

    Оценка на новината

    5.00