• EasyJet увеличава летния капацитет до 60% от нивата преди пандемията

  EasyJet увеличава летния капацитет до 60% от нивата преди пандемията

  Компанията е насрочила над 50% от полетите си по вътрешноевропейски маршрути.

  EasyJet увеличава летния капацитет до 60% от нивата преди пандемията

  Британската авиокомпания easyJet заяви, че ще лети с 60% от предпандемичния си капацитет през периода юли-септември, което е голям скок от 17%, които е летял през предходното тримесечие, тъй като ограниченията заради Covid-19 отпадат и търсенето в Европа нараства.

  Групата заяви, че е уверена в търсенето на летни и есенни пътувания и че насочва графика си към европейските маршрути, като се има предвид, че Европа се отвори по-бързо от Великобритания.

  Шефът на EasyJet беше един от най-шумните критици на хаотичния подход на Великобритания за пътуване през последните два месеца, като нанесе промяна в последната минута, които доведоха до влакче в увеселителен парк с пренапрежение и масови анулирания.

  Засега той е насрочил 60% от полетите си по вътрешно-европейски маршрути, докато обикновено бизнесът му е разделен на 50-50 между Великобритания и ЕС.

  Резервациите изоставаха там, където биха били преди пандемията, каза easyJet, тъй като клиентите резервираха по-късно поради несигурност, свързана с вируса.

  За трите месеца до края на юни, когато пътуванията в по-голямата част на Европа останаха ограничени, easyJet отчете загуба преди данъци от 318 милиона паунда (434 милиона долара), но заяви, че е подобрил процента си на изгаряне на пари през периода.

  Полети Easyjet капацитет

  Оценка на новината

  5.00