• Цените на наемите в Лондон отбелязаха спад

    Цените на наемите в Лондон отбелязаха спад

    Цените на наемите са спаднали с 14% -15% в някои райони на централен Лондон.

    Цените на наемите в Лондон отбелязаха спад

    Покупката или отдаването под наем в Лондон остава изключително скъпo.

    Данните, събрани от агента за недвижими имоти Knight Frank, показват, че през второто тримесечие на 2021 г. Баркинг и Дагенхам обикновено е най-евтиният квартал, в който се купува имот.

    Общата средна цена на имота е била 304 626 британски лири (417 971 долара) в Баркинг и Дагенхам, като средно струва 387 196 лири за закупуване на къща с три легла в района и 256 033 британски лири за закупуване на апартамент с две легла в района.

    Bеше установено, че Бексли е най-евтиният квартал в Лондон, в който може да се наеме, като общият месечен наем излиза средно 1191 британски лири. 

    Данните на Knight Frank се основават на собствено проучване, както и на данни, събрани от портала за търсене на имоти в Обединеното кралство - OnTheMarket.

    Въпреки движените от пандемия тенденции в собствеността, Найт Франк, ръководител на Лондонското изследване на жилищата, сподели че „топлинната карта на цените на жилищата в Лондон все още изглежда както преди пандемията“, като тези отдалечени райони на града все още са най-евтиният за наем и покупка на имот.

    Активността на жилищния пазар в Лондон, подобно на тази на много големи световни градове, страда от ограничения на общественото здраве, заради коронавируса, тъй като хората бяха призовани да останат у дома.

    С намаляването на ограниченията, даващи на хората по-голяма свобода да се придвижват вкъщи, лондончани се стремяха да се преместят в селските райони в търсене на повече пространство, тъй като тенденцията за работа от дома изглеждаше да продължи по-дълго.

    Knight Frank’s Bill отбеляза тази тенденция, като посочи, че райони като Уимбълдън, Дълвич и Ричмънд са забелязали едни от най-големите ръстове в цените на имотите през последните 12 месеца, тъй като хората търсят повече пространство и зеленина.

    Британските агенти за недвижими имоти Foxtons установиха, че Нюхам е най-евтиният квартал в Лондон, в който може да се купи имот, със средна цена от £ 424 350. Фокстънс установи, че Сътън е най-евтиният квартал, в който да се наемат имоти, средно £ 331 на месец.

    Данните на Foxtons обаче се основават на областите, в които има значителни продажби и отдаване под наем.

    Purplebricks, онлайн агент за недвижими имоти, също заяви, че Баркинг е една от областите, предлагаща „добра стойност“ по отношение на цените на имотите. В допълнение, те отбелязват, че Бексли, Бромли, Кройдън, Хаверинг, Хунслоу, Луишам, Нюхам и Сътън са други райони на Лондон, предлагащи по-ниски цени на жилищата.

    Джеймс Тери, дивизионен директор по продажбите в Purplebricks, подчерта по-специално два района - Нюхам и Бромли.

    цени на наеми Лондон тенденции

    Оценка на новината

    5.00