• Цените на жилищата в Азиатско-Тихоокеанския регион сa се покачили с цели 37%

    Цените на жилищата в Азиатско-Тихоокеанския регион сa се покачили с цели 37%

    Сингапур се очертава като най-скъпото място за закупуване на имоти.

    Цените на жилищата в Азиатско-Тихоокеанския регион сa се покачили с цели 37%

    Купувачите на жилища се възползват от продължаващите стимули, предизвикани от пандемията, докато международните инвеститори търсят място, където да вложат парите си.

    За сравнение, средната национална цена на жилищата в САЩ за активни обяви през юли 2021 г. е 385 000 долара, което е с 10,3% повече на годишна база, според данни.

    Сингапур - азиатският финансов център, известен със своите извисяващи се небостъргачи и високи разходи на живот, се очертава като най-скъпото място за закупуване на имоти, според изследването на CNBC.

    Цените за жилища с една и две стаи останаха относително стабилни през годината до юли. Имотите с три стаи обаче отбелязаха „значително увеличение“, като цените се повишиха с над 5% годишно, особено в по-желаните квартали като Александра, Британската общност, Чайнатаун ​​и Танджонг Пагар.

    Сеул се нарежда близо до Сингапур като един от най-скъпите азиатско-тихоокеански градове за закупуване на имоти, показва още изследването на CNBC. Градът в Източна Азия отдавна има репутация на високи цени на имотите и тази година не беше по-различна.

    Имоти с една и две стаи с размери до 99 квадратни метра в богатия централен жилищен квартал на Сеул Каннам, струват средна стойност от 855 000 долара към юли 2021 г., според данни, събрани от южнокорейското приложение за недвижими имоти Zigbang.

    Имотите с три до четири стаи с размери от 99 до 165 квадратни метра струват около 1,8 милиона долара.

    В крайбрежният град Сидни, са едни от най-скъпите имоти в страната, въпреки че е по-евтин от другите регионални горещи точки.

    Имотите с една до две стаи в големия Сидни струват средно 574 246 долара към юни 2021 г., според данни от онлайн сайта за имоти Domain.

    Средната цена на имотите с от три до четири стаи е 914 969 долара.

    Столицата на Тайван Тайпе се очерта като най-достъпният азиатско-тихоокеански град сред тези, измерени от CNBC.

    Цените навсякъде нараснаха с около 4,5% на годишна база. По-новите имоти обаче бяха най-търсени, като цените се повишиха повече от два пъти спрямо 10,4%.

    „Въпреки, че средната цена през юли все още не е обявена, мисля, че цената ще продължи да расте“, каза ръководителят на изследването на Savills, Ерин Тинг.

    пазар на недвижими имоти businessnews.bg Азиатско-Тихоокеански регион

    Оценка на новината

    5.00