• Индустрията на търговските недвижими имоти е изправена пред нарастваща заплаха

    Индустрията на търговските недвижими имоти е изправена пред нарастваща заплаха

    Рискът от наводняване на търговски имоти засяга не само собствениците на имоти и наемателите на сградите, но и инвеститорите в тези имоти.

    Индустрията на търговските недвижими имоти е изправена пред нарастваща заплаха

    Индустрията на търговските недвижими имоти е изправена пред нарастваща заплаха от наводнения, което вероятно ще доведе до увеличаване на разходите за милиарди долари, се казва в ново проучване.

    Приблизително 730 000 търговски обекта, офиси и многоквартирни жилищни имоти са изправени пред годишен риск от щети от наводнения в Съединените щати. Предвижда се структурните щети от наводненията да струват 13,5 милиарда долара през 2022 г., като се увеличават до над 16,9 милиарда долара до 2052 г., според First Street Foundation, нестопанска изследователска и технологична група, и глобалната фирма за търговско инженерство Arup.

    Изследването включва повишаване на морското равнище, но се фокусира повече върху внезапни наводнения, известни също като плувиални наводнения.

    „Това определено ще окаже влияние върху стойността на тези структури, защото увеличавате риска и известните рискове за тези сгради, което впоследствие има отрицателно въздействие върху стойността им днес“, каза Матю Иби, основател и на First Street Foundation.

    „Имаме компании като Nuveen или Morningstar или тези големи институционални инвеститори, които разглеждат нашите данни, за да разберат какво е изложено на риск днес и през този период на собственост“, добави Иби. „Как планирате срещу тези неща или гарантирате, че купувате правилните търговски недвижими имоти?“

    First Street си партнира с Arup, за да надхвърли обикновения риск от наводнения, който вече направи за жилищни имоти. Съпоставяйки моделирането на наводнения върху търговски имоти със знанията на Arup за структурата и архитектурата, двамата успяха да разберат въздействието на риска от наводнения върху всеки конкретен тип търговска сграда в страната. След това те биха могли да определят икономическите последици от наводнение, като се има предвид конкретният тип сграда.

    „Тъй като изменението на климата продължава да се ускорява, рискът от наводнения ще представлява икономическа заплаха за търговските имоти в цялата страна“, каза Иби Алмуфти, ръководител на екипа за риск и устойчивост на Arup в Сан Франциско. „Този ​​нов доклад ще служи като ръководство за разбиране на специфичния риск за сградите и за предприемане на действия за смекчаване на последиците от изменението на климата."

    Те също така взеха предвид оценката за щетите по време на престой, както и колко време сградата ще бъде неработоспособна след наводнение, като се има предвид конкретната структура.

    Изследователите също така посочват цената на потенциалните щети, които ще доведат до щети за местните икономики и производителност. Очаква се цената на това въздействие да нарасне до 63,1 милиарда долара през 2052 г. от 49,9 милиарда долара през 2022 г. поради влошаването на рисковете от наводнения, свързани с изменението на климата, според доклада.

    Като цяло местните фирми в Съединените щати ще загубят еквивалента на 3,1 милиона работни дни само през следващата година. До 2051 г. това може да нарасне до 4 милиона. Това от своя страна би увеличило икономическото въздействие от загубена производителност и загубена продукция за всички тези имоти.

    Миналата година First Street си партнира с Realtor.com, за да постави оценка за наводнения на всяка къща в Америка. Този резултат може да предупреди собствениците на жилища, които може да нямат застраховка от наводнения, че трябва да помислят за получаването й. Федералните карти на наводненията често са остарели и доскоро не са вземали предвид последиците от изменението на климата.

    Рискът от наводняване на търговски имоти засяга не само собствениците на имоти и наемателите на сградите, но и инвеститорите в тези имоти.

    САЩ businessnews.bg First Street Foundation Arup наводнения

    Оценка на новината

    5.00