• Продажбите на жилищни имоти в Манхатън достигнаха рекордните 7,3 милиарда долара

  Продажбите на жилищни имоти в Манхатън достигнаха рекордните 7,3 милиарда долара

  Цените на апартаментите с четири или повече спални скочиха с 31% спрямо миналата година до 6,5 милиона долара. 

  Продажбите на жилищни имоти в Манхатън достигнаха рекордните 7,3 милиарда долара

  Продажбите на жилищни имоти в Манхатън надхвърлиха 7 милиарда долара през първото тримесечие, отбелязвайки най-силното начало на годината.

  Пазарът не показва признаци на забавяне, според нови данни за продажбите. През първото тримесечие има 3585 продажби, най-високият брой за първото тримесечие, според доклад на Милър Самюел и Дъглас Елиман. Това е с 46% повече от първото тримесечие на 2021 г. Общият обем на продажбите нарасна с 60% до над 7,3 милиарда долара, тъй като намаляващите запаси също водят до продължителен растеж на цените.

  Средната цена на апартамент в Манхатън скочи с 19% спрямо периода на предходната година до 2 042 113 долара.

  ''Тласъкът'' за завръщане на работното място не е причина за увеличението. Само около 36% от работниците в Ню Йорк са се върнали в офиса, според данни на Kastle Systems.

  Повишаващите се лихвени проценти също имат по-малко въздействие върху богатите купувачи, които доминират на пазара в Манхатън. С покачването на лихвите те просто плащат повече пари. Повече от 47% от всички покупки на недвижими имоти през тримесечието са били изцяло в брой, което е по-високо от пандемичното дъно от 39% и е по-близо до историческата норма.

  Друга причина за силата на Манхатън в началото на 2022 г., е предлагането. Докато останалата част от страната се бори с недостиг на жилища за продажба, Манхатън все още има достатъчно инвентар, въпреки че намалява. Почти 5000 обяви са излезли на пазара през първото тримесечие на годината.

  Средната цена на апартамент в Манхатън достигна рекорда за всички времена от 1 190 000 долара през първото тримесечие. 

  продажба на имоти пандемията COVID-19 Манхатън businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00