• Агро Финанс АСДИЦ намали таксите си за обслужващото дружеството

    Агро Финанс АСДИЦ намали таксите си за обслужващото дружеството

    Таксите падат от 3 до 20 пъти.

    Агро Финанс АСДИЦ намали таксите си за обслужващото дружеството

     Агро Финанс АДСИЦ е намалило между 3 и 20 пъти таксите за обслужващите си дружество Афро Финанс Консулт ЕООД. Отчетен е спад от 1,5% в годишното възнаграждаване при отдаване на имоти под аренда от предходния размер от 10%.

    Възнаграждението на дружеството също е намелено от 1,5% от стойността за придобиване на инвестиционни имоти на 0,5%, като върху него се начислява и ДДС.

    Друга съществена промяна е включено понижението на еднократна награда при продажба на имоти от 10% на 0,5% от разликата между продажната и покупната цена.

    Разходите на Агро Финанс Консулт ЕООД за деветмесечието на 2015 година са 591 хил.лева. Печалбата възлиза на стойност пак за същия период е 3,99 млн.лв. спрямо 2,35 млн. за миналата година.  Има и увеличение на приходите от наеми с около 25% и спад в разходите от 35%.

    Към 31 октомври тази година площта на отдадените по аренда и наем земи е 135 хил.дка. Средната договорена от дружеството рента за стопанската 2015-2016 година е в размер на 48,76 лв.за декар.  

    Цените на акциите в дружеството също спадат  с 6,7% за последната една година до 2,6 лв. за акция и 83,77млн. лв. пазарна капитализация. Малкият брой акции водят до голяма разлика между офертите „купува“ и „продава“.

    дружество Агро Финанс наем продажба на имоти

    Оценка на новината

    0