• Цената на имотите във Великобритания скачат с до 50% през следващите 10 години

    Цената на имотите във Великобритания скачат с до 50% през следващите 10 години

    Брокери прогнозират, че в Лондон цените на жилищата ще се вдигнат двойно до 931 хил. паунда.

    Цената на имотите във Великобритания скачат с до 50% през следващите 10 години

    До 10 години жилищата във Великобритания ще скочат с до 50%. Това прогнозират брокери, цитирани от BBC. Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти очаква средната цена за цялата страна да скочи от 280 хил. паунда до 419 хил. паунда. За Лондон очакванията са за двоен ръст до 931 хил. паунда. Прогнозите на Асоциацията са и за ръст в цените на наемите през следващите 10 години, но сравнително по-малък – 27%.

    Организацията очаква средногодишният темп на растеж да достигне 4-5%повече, в сравнение с текущия ръст на заплатите в Обединеното кралство.

    През последните години цените на жилищата поскъпват с двуцифрени числа в процентно изражение. Но от Асоциацията отчитат, че въпреки това, темповете на ръст се забавят през последните месеци заради влошаващата достъпност на имотите.

    Според уебсайта за имоти Rightmove средната цена на жилищата на Острова е скочила с 20 хил. паунда през тази  година. Това е с 6% повече спрямо 2014 година. Уебсайтът прогнозира подобен ръст и през 2016 година. Причината е „неравномерното“ търсене и предлагане.

    жилища във Великобритания ръст в цените на имотите

    Оценка на новината

    0