• Наемите у нас стават по-високи

    Наемите у нас стават по-високи

    Според експертът по недвижими имоти инж. Страхил Иванов, у нас се наблюдава тенденциозно покачване на наемите на имоти. В момента цените на двустайни и тристайни апартаменти в столицата са между 300-800 евро и нагоре на месец.

    Наемите у нас стават по-високи

    Според експертът по недвижими имоти инж. Страхил Иванов, у нас се наблюдава тенденциозно покачване на наемите на имоти. В момента цените на двустайни и тристайни апартаменти в столицата са между 300-800 евро и нагоре на месец. Според Иванов най-желаните райони за живеене в София са кварталите „Младост” и „Изток”.

    Той коментира още, че в София вече почти няма незаети нови апартаменти, а в градовете, в които има по-голям наплив от хора, незаетите площи намаляват скорострелно. Иванов пояснява, че през миналата година едва 30% от сделките с имоти са за магазини, офиси или други имоти, а 70% са с апартаменти.

    От друга страна цените за покупка също растат, но не толкова бързо. Към момента цената на един двустаен или тристаен апартамент в сравнително нова сграда се движи между 60 – 85 000 евро.

    Инжинерът пояснява, че младите хора държат на новото строителство, от една страна, заради самите условия, които предлага то, като ново обзавеждане и модерна обстановка и от друга страна ги привлича факта, че могат да живеят с други млади хора, които също са се насочили към новото строителство.

    наеми наем на имот продажба на имот

    Оценка на новината

    5.00