• Иновативна платформа за виртуални огледи на недвижими имоти

    Иновативна платформа за виртуални огледи на недвижими имоти

    ogledi.bg е първата платформа за виртуални огледи на недвижими имоти в България.

    Иновативна платформа за виртуални огледи на недвижими имоти

    ogledi.bg е първата платформа за виртуални огледи на недвижими имоти в България. Нейн създател е Симона Мирчева. Стартъпът е един от малкото в тази сфера, не само в страната, но и в Европа и има за цел да предостави на клиента по-достъпен начин за избор на имот.

    Технологията, която компанията ползва, е скъпа, а екипът знае, че цената е решаващ фактор за това, дали човек би желал да заснеме имота си по този начин и са открили начин да смъкнат цената без да правят компромис в качеството.

    Новата платформа напълно премахва възможността за подвеждане на клиента със снимков материал, който е обработен, неточен или непълен. Спестява се и времето, необходимо за физически оглед, както на потенциалния купувач, така и на брокера. Най-големият плюс е, че сайта е съвместим с VR очила, които позволяват на клиента да се „разходи” из имота виртуално.

    Купувачите могат да бъдат абсолютно сигурни, че това което виждат на снимките е напълно реално. „Ако апартаментът не се хареса на купувача, няма защо да се разкарва, за да го види „на живо”. И обратното – ако имотът Ви харесва, бъдете сигурни, че няма нужда да го посещавате, за да разберете, че си струва.”, казва Мирчева.

    За момента най-големите трудности пред платформата е факта, че хората не са съвсем добре настроени към покупката на имот, без да са го виждали физически. Но този метод спестява много главоболия, както на собствениците, на които се предоставя голямо предимство за бързата продажба на имота им, така и на купувачите, които спестяват много от своето време.

    Сайта е изключително лесен за ползване, а цената за качване на обява за имот от 100 кв.м е 25 лв. Продавачът може да избира между услугите за 360-градусово видео, снимки, схеми на имота и панорамни разходки с VR очила. Заснемането става много бързо, а снимките са професионални.

    недвижими имоти пазар на недвижими имоти виртуални огледи на имоти

    Оценка на новината

    5.00