• Търсенето на имоти продължава да расте

    Търсенето на имоти продължава да расте

    Инвеститорите все още се интересуват от имотите в Европа, въпреки настъпилата несигурност покрай предстоящите избори в няколко силно развити европейски страни.

    Търсенето на имоти продължава да расте

    Инвеститорите все още се интересуват от имотите в Европа, въпреки настъпилата несигурност покрай предстоящите избори в няколко силно развити европейски страни. В края на 2016г. условията на инвестиционния пазар на имоти се е подобрил значително. Най-големите пазари на имоти в Европа са Германия и Испания. Увеличение на търсенето се отчита и в Унгария, Чехия и Ирландия.

    Малко по-несигурни са инвеститорите към пазарите в Париж и Милано. Търсенето там е намалено заради политическата несигурност в света. Очакванията за пазара в Лондон също не са положителни. Някои от експертите смятат, че много агенции, занимаващи се с продажба на имоти, ще преместят дейността си в друга европейска страна, след като ситуацията около Brexit се изясни.

    Пазара на имотите в Европа е подкрепен и от паричната политика на Европейска централна банка, която обяви че ще продължи да изкупува активи и след края на 2017г. ако това е необходимо. Някои малки европейски имотни пазари, като Прага и Будапеща, също демонстрират ръст в търсенето и предлагането на имоти.
     

    имотен пазар търсене и предлагане на имоти пазар на имоти в Европа

    Оценка на новината

    5.00