• През 2016г. се отчита 12%-ен ръст в цените на имотите

    През 2016г. се отчита 12%-ен ръст в цените на имотите

    За първи път от 2008г. насам се отчита двуцифрен ръст в цената на жилищни имоти в България.

    През 2016г. се отчита 12%-ен ръст в цените на имотите

    За първи път от 2008г. насам се отчита двуцифрен ръст в цената на жилищни имоти в България. С 12% са скочили цените на жилищата през 2016г., спрямо 2015г., когато отчетеният ръст беше в размер на 6%.

    Все повече са клиентите, които закупуват жилище във фаза на строеж. Това говори, че потребителите възвръщат доверието си в пазара. Все повече са и клиентите, които теглят кредит, за да купят жилище. В момента банките предлагат ниски лихви на ипотечните кредите, а това влияе положително на търсенето.

    Инвеститорите също предпочитат да вкарат парите си в имот, вместо да ги държат в банка, заради ниската доходност. Най-голям интерес за тях представляват по-малките апартаменти, които бързо се отдават под наем.

    Купувачите се интересуват най-вече от жилища с една или две спални. Тъй като за момента търсенето е много по-голямо от предлагането, все повече проекти биват стартирани.
    Най-предпочитани са кварталите по цялата южна дъга на столицата – от „Младост” до „Овча купел”. Голям интерес се демонстрира и към затворените комплекси в полите на Витоша.

    „Кръстова вада”, „Витоша”, „Изток” и „Банишора” също са предпочитани квартали, заради добрата си локация и връзка с Центъра.

    ръст в цените на имотите ръст в цените на имотите в София инвестиция в имоти

    Оценка на новината

    0