• Студентските жилища са новата цел на инвеститорите в Европа

    Студентските жилища са новата цел на инвеститорите в Европа

    Интересът на новите имотни инвеститори в Европа е силно привлечен от студентските жилища.

    Студентските жилища са новата цел на инвеститорите в Европа

    Интересът на новите имотни инвеститори в Европа е силно привлечен от студентските жилища. Това показват резултатите от анализ на консултантската компания Catella. Най-високи ръстове в сегмента се наблюдават в Австрия и Швейцария, където отчетения процент е над 50. Сериозно увеличение за 2016г. се наблюдава и в Белгия и Холандия.

    Търсенето на студентски жилища се увеличава по време на рецесии. Това означава, че когато хората имат намалени възможности за работа те се насочват отново към висшите учебни заведения. В големите градове се наблюдава недостиг на жилища за настаняване на студентите.

    В Италия повече от половината студенти живеят в родните си домове. В същото време Швеция е страната, която е успяла да обхване най-голям дял с жилищно настаняване.
    Германия се радва на най-много студенти – 2.7 млн., но в същото време заема едва втора позиция по брой студентски жилища. Първенец в класацията е Великобритания, където студентите могат да избират между 438 хил. жилища. Трета позиция е отредена за Франция, разполагаща с 275 хил. студентски жилища.

    инвестиции в имоти имотни инвеститори инвестиции в студентски жилища студентски жилища Catella

    Оценка на новината

    5.00