• Все повече руснаци продават имотите си по българското черноморие на нашенци

    Все повече руснаци продават имотите си по българското черноморие на нашенци

    Това става ясно от проучване международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg

    Все повече руснаци продават имотите си по българското черноморие на нашенци

    Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това става ясно от проучване международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg.

    Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара, поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалавцията на рублата например прави  пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо. Освен от страна на българите, има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 – 25 000 евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време.

    „Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро за кв. в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми” - коментира Горян Върбанов от Newestate.bg.

    New Estate e бизнес проект, основан през 2005 г. в Лондон от четирима предприемачи. Постепенно фирмата се установява като основна организация, обслужваща чуждестранни собтвеници на имоти в България. Днес в нея работят над 30 човека от България, Великобритания, Русия, Гърция и Украйна.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00