• Италианско градче привлича нови жители с безплатни жилища

  Италианско градче привлича нови жители с безплатни жилища

  Италианският град Камарата предоставя безплатни жилища с цел да възстанови намаляващата си общност.

  Италианско градче привлича нови жители с безплатни жилища

  Преди време в италианските градове Зунголи и Самбука, разрушени имоти се продаваха на цена малко над един долар, с цел да се привлекат нови жители.

  Сега в сицилианския град Камарата стигат и по-далеч- предлагат жилища напълно безплатно. Кметът на града е силно мотивиран да го спаси от обезлюдяване, и през последните 3 години убеждава собствениците на домове, които са ги напуснали отдавна, да преотстъпят рушащите се и изоставени сгради безвъзмездно на новите жители на града.

  Повечето от тези имоти са в най-старата част на Камарата. Ако те бъдат възстановени и реновирани това би запазило автентичността и историята на града.

  Разбира се има и някои условия, които новите собственици трябва да изпълнят, за да им бъдат предоставени жилищата безплатно. Те трябва да реновират имота в рамките на 3 години и да направят депозит в размер на 5 000 евро, който ще им бъде възстановен след приключване на работата. Необходимо е и да предоставят ясен план за обновление на имота. Сред всички кандидати с най-голямо предимство ще бъдат младите семейни двойки с деца.

  имоти Италия депозити обновление реновиране безплатни жили

  Оценка на новината

  0