• Българската архитектурна компания SGI беше отличена с престижната международна награда German Design Award

    Българската архитектурна компания SGI беше отличена с престижната международна награда German Design Award

    SGI Bulgaria е от водещите архитектурни компании в региона на Централна и Източна Европа

    Българската архитектурна компания SGI беше отличена с престижната международна награда German Design Award

    Тази година българска компания е сред носителите на престижното международно признание German Design Award, което се присъжда за новаторски принос в немския и международния дизайн.

    SGI Bulgaria се нарежда сред най-добрите компании в света на дизайна с мащабния градоустройствен план на новия комплекс Garitage Park. За разлика от много други конкурси, проектите, които се оценяват от Германския съвет по дизайн, не се избират с кандидатстване, а се определят от международно независимо жури.

    Наградата за “Отлично архитектурно градско пространство” се присъжда на SGI със следните аргументи: “Впечатляващо е как темата за устойчивостта е реализирана толкова последователно в проект от този мащаб. В същото време съвременната архитектура също впечатлява от естетическа гледна точка и резултатът е приятно общо впечатление. Един проект, който идва точно навреме, за да обещае високо качество на живот за всичките си обитатели”, допълват от журито.

    Garitage Park е първият проект от този мащаб в Централна и Източна Европа – носител на високия рейтинг (Еxellent) на сертификата BREEAM Communities – най-разпространената международна система за подобряване, измерване и сертифициране на устойчивостта на проекти на градоустройствено ниво. Комплексът е комбинация от жилищни сгради, офиси, търговски площи, образователни, спортни и развлекателни съоръжения с обща площ 165 000 кв.м. Garitage Park е и първият проект извън Великобритания, който получава този рейтинг.

    German Design Council е сред водещите световни компетентни центрове за комуникация и обмяна на ноухау в областта на дизайна.

    SGI Bulgaria е една от водещите архитектурни компании в региона на Централна и Източна Европа, предоставяща иновативни решения в различни сектори, с фокус върху градското планиране и устойчивия дизайн. Компанията с почти изцяло български екип от архитекти и инженери е реализирала множество проекти в цял свят и е носител на престижни международни награди и постижения. Тази година SGI България празнува 10 годишен юбилей от основаването си.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0