• Наемодателите в САЩ са притеснени, че все по-малко наематели ще плащат наемите си при увеличаване на броя на безработните

    Наемодателите в САЩ са притеснени, че все по-малко наематели ще плащат наемите си при увеличаване на броя на безработните

    „Истинският въпрос е дали те ще плащат наема си, или ще натрупат задължения, защото смятат, че ще успеят да се възплзват от Закона CARES?“ попита Уили Уокър, изпълнителен директор на Walker & Dunlop.

    Наемодателите в САЩ са притеснени, че все по-малко наематели ще плащат наемите си при увеличаване на броя на безработнитеFor Rent
    • Към 26 април 91,5% от наемателите в сгради с професионални домоуправители са извършили пълни или частични плащания. Това е сравнено с 95,6% за същия период на миналата година, според Националния съвет за многофамилни жилища.
    • „Истинският въпрос е дали те ще плащат наема си, или ще натрупат задължения, защото смятат, че ще успеят да се възплзват от Закона CARES?“ попита Уили Уокър, изпълнителен директор на Walker & Dunlop.

    Обикновено наемът се дължи в първия ден на месеца, но все повече наематели закъсняват с плащането на задълженията си.

    Икономическите ефекти of Covid – 19 продължава да допринасят за нарастване на броя на безработните и намаляването на доверието на потребителите. Към 26 април, 91,5% от наемателите в професионално управляваните сгради са успели да извършат частични или цялостни плащания. Това се сравнява с 95,6% за същия период на миналата година, според Националния съвет за многофамилни жилища.

    „Окуражаващо е, че обитатели на апартаменти продължават да изпълняват задълженията си за плащане на наем, независимо дали това е с подкрепата на федералните фондове за подпомагане, кредитни карти и алтернативни, гъвкави опции, предоставени от собствениците и операторите на индустрията“, заяви президентът на NMHC Дъг Биби. „Но финансовата им сигурност е неясна, тъй като мнозина може да не отговарят на условията за федерална помощ, докато при други спестяванията намаляват и са изправени пред по-големи финансови предизвикателства, включително по-големи разходи за здравеопазване.“

    Walker & Dunlop е един от най-големите търговски кредитори в страната с възможности за обслужване на стойност 95 милиарда долара, до голяма степен състоящ се от многофамилни жилищни сгради. В портфолиото му има повече от 2 милиона апартаментни единици, а изпълнителният директор Уили Уокър казва, че хората му са в контакт със собствениците на апартаменти и операторите ежедневно. Досега, каза той, само 1% от собствениците са поискали помощ по техните търговски заеми, но Уокър е реалист.

    „Едно от големите неща, които правят много от нашите кредитополучатели, е да излизаме, да говорим със своите наематели и всеки, който има нужда от наем за издръжка… те въвеждат погасителни планове“, каза той и добави: „Доста честно казано, това е игра на изчакване, за да видим как изглеждат ролите за наем за май и юни и юли, тъй като е свързано с това колко заеми идват при нас за неустойка и след това как изглеждат неизпълнените задължения идват септември, октомври, ноември. “

    Уолкър е загрижен, че когато временното увеличение на безработицата в рамките на правителствената програма за подпомагане на коронавирусите приключи, повече наематели няма да могат или не желаят да отпуснат пари за жилище.

    „Истинският въпрос е дали те ще плащат наема си или ще събират пари, защото смятат, че ползите от Закона CARES, който включва в себе си пакет от икономически помощи, бъдат прекратени и те трябва да рачитат тези пари?“ - попита Уокър.

    Докато наемодателите, както на многофамилни, така и за еднофамилни имоти, се разберат със своите наематели, предлагайки им временни намаления на наема и планове за погасяване, няма да има правителствена помощ за тези наематели. Съгласно Закона CARES съществува план за изплащане на ипотечни кредити, който позволява на кредитополучателите да забавят плащанията си с до една година. За наемателите законът забранява изселването за 90 дни.

    Сега активистите призовават за национална стачка за наем, мобилизирайки се с лозунга #CancelRent.

    „Титаните на недвижими имоти спечелиха пари от нашите проблеми през 2008 г. и оттогава продължават да получават данъчни облекчения“, заяви в съобщение Алекс Капуто-Перл, президент на обединението на Обединените учители в Лос Анджелис, което подкрепя стачката за наемите. „Не можем да позволим това да се повтори. Ние призоваваме правителството на всяко ниво да използва спешни правомощия, за да отмени наема и да организира огромни усилия на федерално ниво за преразпределяне на богатството."

    наем Безработица кредит професионален домоуправител наемодател федералните фондове за подпомагане

    Оценка на новината

    5.00