• Цените на имотите у нас са се увеличили, на наемите падат

  Цените на имотите у нас са се увеличили, на наемите падат

  Това се предопределя от факта, че доста хора, заети в най-засегнатите сектори, ползват квартири

  Цените на имотите у нас са се увеличили, на наемите падатReal Estates

  Категорично няма риск от срив в цените на имотите. Заяви председателят на Асоциацията на строителните предприемачи Георги Шопов.

  "В една пазарна икономика цената на нещо се променя, когато има промяна в търсенето и предлагането. За добро или лошо, все още търсенето е по-голямо от предлагането, поради което цената е голяма", обясни той.

  По думите му друг важен фактор, който влияе на цената е покупателната способност.

  "В България тя все още е на сравнително добро ниво. Има много важен показател, който измерва покупателната способност - това е отношението на цената на кв.м. към средната заплата. За София с една заплата можете да купите 0,8 кв. м. площ. В Мюнхен този показател е под 0,1 кв.м.", допълни председателят на Асоциацията на строителните предприемачи.

  "Цените на имотите за последните 2 месеца са се увеличили, но цените на наемите падат. Това се предопределя от това, че доста хора, заети в най-засегнатите сектори, ползват квартири", заяви Шопов.

  По думите му това са хора, които изпадат в невъзможност да плащат за квартира и затова ги освобождават, което води до намаляването на наеми.

  Той каза още, че не се наблюдава ръст на хора, които имат желание да си купят къща и че кризата не би могла да повлияе на такова важно решение.

  Шопов бе категоричен, че и преди, и сега една от най-сигурните инвестиции е тази в недвижимите имоти.

   

  България недвижими имоти наеми

  Оценка на новината

  0