• Интересът към строителството на жилищни сгради отчита най-големия месечен скок досега, което е показателно за възстановяването от коронавируса

    Интересът към строителството на жилищни сгради отчита най-големия месечен скок досега, което е показателно за възстановяването от коронавируса

    Междувременно заявленията за ипотека за закупуване на новопостроен дом скочиха с 10.9% през май, според Асоциацията на ипотечните банкери.

    Интересът към строителството на жилищни сгради отчита най-големия месечен скок досега, което е показателно за възстановяването от коронавируса
    • Интересът  към строителството скочи с поразителните 21 пункта през юни до 58, което е най-голямото месечно увеличение досега в Националната асоциация на жилищните строители / Wells Fargo Housing Market Index.
    • Всяко показание над 50 показва положителна тенденция на пазара. През април тя се понижи от рекордните 42 точки на 30.
    • От трите компонента на индекса, текущите условия на продажбите скочиха с 21 пункта до 63. Очакванията за продажби през следващите шест месеца се повишиха с 22 пункта до 68. Трафикът на купувачите над два пъти се увеличава от май до юни, от 22 на 43.

    По-бърза от очакваното е промяната в търсенето на жилища, след рязко отпадане в началото на пандемията на коронавирус, което накара строителните фирми отново да стартират бизнеса си.
    Настроенията сред строителните фирми скочиха с поразителните 21 пункта през юни до 58, което е най-голямото месечно увеличение досега в Националната асоциация на жилищните строители / Wells Fargo Housing Market Index.

    "Когато нацията се отвори отново, жилищата са в добра позиция да водят икономиката напред", заяви председателят на Националната асоциация на жилищните строители Дийн Мон, строител на жилища и предприемач от Шрусбъри, Ню Джърси. „Инвентаризацията е ясна, ипотечните приложения се увеличават, лихвите са ниски, а доверието се увеличава.“

    Междувременно заявленията за ипотека за закупуване на новопостроен дом скочиха с 10.9% годишно през май, според Асоциацията на ипотечните банкери.

    От трите компонента на индекса за строители на жилища настоящите условия на продажбите скочиха с 21 пункта до 63. Очакванията за продажбите през следващите шест месеца се повишиха с 22 пункта до 68. Трафикът на купувачите над два пъти се увеличава от май до юни, от 22 на 43. Този последен компонент беше изненадващ, като се има предвид колко строители са докладвали повече онлайн запитвания и виртуални обиколки по време на пандемията.

    Този доклад е в резултат на тримесечния доклад за печалбите, койъо е по-добър от очакваното, от един от най-големите държавни строители в страната, Lennar. Председателят Стюарт Милър заяви, че компанията е започнала да купува земя през март, само че трябва да се обърне курса.

    Милър също посочи, че хората преосмислят начина, по който искат да живеят в епохата на карантина и за повече възможности за работа от дома. Пред тази тенденция изглежда са изправени всички строителни предприемачи.
    „Строителите съобщават за нарастващото търсене от страна на семейства на еднофамилни домове във вътрешни и външни предградия, в по-малко населени квартали“, казва главният икономист на Националната асоциация на жилищните строители Робърт Диц. „В същото време повишената безработица и рискът от нови, локални вирусни огнища остават риск за жилищния пазар.“

    В регионален план настроението на строителите в Североизточния район нарасна с 31 пункта до 48, а на юг - с 20 пункта до 62. В Средния Запад той се покачи с 19 точки на 51, а на Запад се покачи с 22 точки на 66.

    жилища ипотечен кредит банкер интерес

    Оценка на новината

    0