• Договорите за апартаменти в Манхатън спадат с повече от 80% през май, във Флорида се наблюдава ръст

    Договорите за апартаменти в Манхатън спадат с повече от 80% през май, във Флорида се наблюдава ръст

    Договорите за апартаменти на стойност над 5 милиона долара намаляха с 90%.

    Договорите за апартаменти в Манхатън спадат с повече от 80% през май, във Флорида се наблюдава ръст
    • Сделките с апартаменти в Манхатън са се понижили над 80% през май в сравнение с преди година, според доклад на Милър Самюъл и Дъглас Елиман.
    • Договорите за апартаменти на стойност над 5 милиона долара паднаха с 90%.
    • За разлика от тях, Южна Флорида наблюдава силен скок през май, особено за самостоятелни домове.

    Сделките с апартаменти в Манхатън паднаха с над 80% през май от преди година, докато Южна Флорида забеляза скок, тъй като блокирането и коронавирусните страхове продължават да отежняват състоянието на недвижимите имоти в Ню Йорк.

    Броят на договорите за продажба, подписани за кооперациите в Манхатън, е намалял с 80% миналия месец в сравнение с май 2019 г., според доклад на Милър Самуел и Дъглас Елиман.

    Договорите паднаха с 83% за апартаменти. За всички апартаменти на цена над 1 милион долара договорите паднаха с 81%. Договори за апартаменти на стойност над 5 милиона долара намаляват с 90%.

    За разлика от тях, Южна Флорида наблюдава силен скок през май, особено за самостоятелни домове. Договорите за еднофамилни домове на стойност 1 милион долара или повече скочиха с 45% в окръг Маями-Дейд в сравнение с преди година, сочи докладът. Договорите за домове в окръг Палм Бийч скочиха с 26%, а в окръг Брауърд се увеличи 23%.

    Брокери и анализатори на недвижими имоти приписват упадъка на Манхатън на блокирането заради вируса, което попречи на брокерите да правят огледи на апартаменти от март насам. На тях ще бъде разрешено да започнат дейност в понеделник, когато се предвижда Ню Йорк да влезе във втората фаза на повторното си отваряне.

    Все пак някои казват, че екстремният спад през май предполага, че Ню Йорк ще се сблъска с продължителен натиск дори когато пазарът се отвори отново, тъй като повече служители могат да работят от дома или от разстояние, а градът е изправен пред продължителен натиск върху бюджета и услугите.

    „Мисля, че това може да ускори мисловния процес за хората, които вече мислят да се преместят във Флорида или други щати“, казва Джонатан Милър, изпълнителен директор на оценителя на недвижими имоти Милър Самюъл. „И може да имате хора, които смятат да живеят във Флорида и да работят в Ню Йорк само няколко пъти месечно.“

    Сенада Адзем, един от най-добрите брокери в Южна Флорида с Дъглас Елиман, заяви, че е имала рекордни май и юни, главно заради младите семейства, които се движат от североизток към южна Флорида. Освен Ню Йорк и Ню Джърси, тя каза, че е помогнала на няколко семейства, които се преместват от Бостън.

    "Ние наричаме тази Ню Флорида заради всички семейства, които се местят от Ню Джърси и Ню Йорк", каза тя. „Това са семейства, които вече мислеха да се преместят тук, но Ковид ги накара да направят това по-бързо."

    Тя каза още, че увеличението на случаите на вируса във Флорида през последната седмица не е намалило продажбите или показването.

    "Тук има просто по-малко страх и притеснения", каза тя.

    Тъй като докладът от май проследява само договори, а не продажби, в Манхатън няма реален достъп до цените.

    Много брокери казват, че очакват сделките с недвижими имоти да се покачат в Ню Йорк, след като блокирането приключи поради свитото търсене от страна на продавачите и купувачите.

    Ключовият въпрос е дали и доколко продавачите са склонни да намалят цените.

    „Пролетният сезон на продажбите беше основно отстранен хирургически и поставен през лятото и есента“, каза Милър. „Така че няма да е изненадващо, ако видим голямо освобождаване на това ограничено търсене. Голямата неизвестност е какво се случва след този първоначален прилив. "

    недвижими имоти наем апартаменти Манхатън Палм Бийч

    Оценка на новината

    0