• Забавяне в тестването на кандидат ваксината на Moderna срещу COVID-19

    Забавяне в тестването на кандидат ваксината на Moderna срещу COVID-19

    Тестването на 30 000 доброволци с кандидат ваксината на Moderna се очакваше да започне през следващата седмица, но към този момент няма яснота колко дълго ще продължи забавянето.

    Забавяне в тестването на кандидат ваксината на Moderna срещу COVID-19

    Акциите на Moderna Inc паднаха със 7% в четвъртък. Медицинският новинарски сайт STAT съобщи за закъснение в голямото тестване на потенциалната коронавирусна ваксина, тъй като компанията прави промени в своя план за проучване.

    Тестването на 30 000 доброволци с кандидат ваксината на Moderna се очакваше да започне през следващата седмица, но към този момент няма яснота колко дълго ще продължи забавянето.

    Промените в учебния план са чести и компанията все още се стреми да започне изпитанието през юли, според доклада.

    Компании, включително Pfizer и AstraZeneca Plc, се състезават да разработят ваксина срещу COVID-19. Световната статистика показва, че починалите от коварния вирус досега са над 516 370.

    „Най-отдалеченото в САЩ тестване е експериментална ваксина от изследователския център за ваксини на NIH в партньорство с Moderna“, заяви директорът на Националните здравни институти Франсис Колинс по време на изслушването на бюджета на Сената по-рано в четвъртък.

    "Този месец ще се стремим да запишем 30 000 доброволци, като очакваме  резултатите от тяхното тестване да са готови след няколко месеца."

    Акциите на Moderna се търгуваха на стойност 57,61 долара преди забавянето. С това запасът е нараснал над 200% до 2020 г.

     

    акции доброволци тестване Covid-19 ваксина

    Оценка на новината

    0