• Как да спечеля пари от покупка на имот?

    Как да спечеля пари от покупка на имот?

    Звъня на брокер или на обява?

    Как да спечеля пари от покупка на имот?

    Има нещо, което остава скрито на пазара на недвижими имоти и това е как да стартираме процеса на покупка на недвижим имот. Определено отговорът е лесен – отваряме интернет и звъним по обяви. Тогава говорим с брокера на обявата и евентуално си организираме оглед. Много от купувачите, които са преминали през това повече никога няма да го повторят, тъй като влизат в омагьосан кръг. Чуват се с десетки брокери, като част от тях не вдигат и не връщат обаждане. Част от тях казват, че ще проверят имота за оглед и никога не се обаждат обратно. Други казват, че нямат връзка с тези собственици, но могат да предложат друго. Някои организират оглед, но разочарованието не закъснява – имотът се различава драстично от обявата.
    В края на тази нарисувана картинка, един купувач е провел десетки разговори, направил е няколко огледа, бесен е на повечето брокери и е в изходна точка. Защо? Защото не звъни на брокер, а на обява! 99% от купувачите, които се обаждат по обява вярват, че това е начина да купиш имот и че всъщност звънят на брокер. Много често когато клиенти търсят брокери, те задават въпроса „Къде мога да разгледам офертите ви?“ Ето тук се крие началото на неуспешното начинание на купувачите. За да стане ясно, ще дадем алтернативата.


    Всичко това би се развило по различен начин ако всеки купувач направи интервюта за работа с три брокера. Да, интервюта. Купувачът наема брокер на работа, за да му извърши определен набор от инструменти. От тези интервюта купувачът си избира фаворит и наема него. Освен, че цената, която ще плати е същата, като да звънне на брокера на една обява, ето каква е разликата. Брокерът анализира детайлно всичко, което е важно за купувача. Анализира целия пазар, за да види дали има налични съвпадения между пазара и търсенето на клиента. Прозвънява всички подходящи предложения. Прави проучвания за актуалните имоти, които пасват на купувача. Организира огледи. При подходящ имот, провежда преговори. В тези преговори, купувачите могат да спестят най-много пари, тъй като преговорите се водят от брокера, който те са наели, а не брокера на собственика, на който са звъннали по обявата. Тази история продължава до края на сделката, а на финала, купувачът е направил само няколко интервюта в началото и в последствие брокерът е свършил останалото. Резултат – спестено време, нерви и пари. Какво се изисква? Нищо повече от правилната стратегия.          

    недвижими имоти цени на имоти Primo+

    Оценка на новината

    5.00