• Най-добрата стратегия при покупка на недвижим имот

    Най-добрата стратегия при покупка на недвижим имот

    Представете си, че перфектната сделка с недвижим имот представлява триъгълник

    Най-добрата стратегия при покупка на недвижим имот

    Често хората се чувстват изгубени в търсене на идеалното жилище. Причината за това е „изобилието“ от оферти, което в един момент се оказва измамно. Както в началото на процеса възможността да избираме ни дава един поглед върху нещата, така в един момент, виждаме, че ситуацията на пазара не е никак розова. Оказва се, че много ясно трябва да подредим приоритетите си, за да вземем най-доброто от пазара и да направим най-добра сделка за себе си.

    Тук идва на помощ добрата стратегия. Представете си, че перфектната сделка с недвижим имот представлява един триъгълник. Трите страни на триъгълника представляват: местоположение, цена, тип имот. Това е до голяма степен всичко, от което имате нужда, за да направите супер сделка и да се възползвате най-добре от текущото състояние на пазара.

    Обикновено когато хората не могат да намерят подходящ имот продължават търсенето „в тъмното“ и се надяват да попаднат на нещо. Реално това не е трудно. За целта обаче трябва да погледнете към въпросния триъгълник. Какво всъщност представлява липсата на оферти? Това е ситуация, в която на пазара няма имоти, които да отговарят на критериите от трите страни на триъгълника. Какво обаче се получава ако променим някои от тези критерии? Само малка корекция може да ни отведе до супер имот, който не бихме могли да видим в противен случай. Например, можем да добавим 1-2 съседни квартали и веднага да попаднем на оферти, които отговарят изцяло на зададените критерии. Това може да се случи при работа с характеристиките на имота (етаж, квадратура, състояние, вид строителство). За някои този ефект се получава когато се направи корекция на бюджета.  

    Без значение кое от трите ще коригирате, тази стратегия може да ви изкара от хауса и да ви покаже пътя към най-добрата сделка.

    недвижими имоти цени на имоти Primo+

    Оценка на новината

    5.00